Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Επιστολή Ζάεφ στους ηγέτες της ΕΕ:Η ημερομηνία διαπραγματεύσεων είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Συμφωνίας του ονόματος


«Μια τέτοια απόφαση θα δώσει αναγνώριση στις εμφανείς μεταρρυθμιστικές διαδικασίες και θα διευκολύνει την περαιτέρω εμβάθυνση της ώθησης της μεταρρύθμισης»




Η στήριξη της ΕΕ θα είναι καθοριστικής σημασίας  για το μέλλον της συμφωνίας με την Ελλάδα, έγραψε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σε επιστολή που απέστειλες στους ηγέτες των κρατών – μελών της Ένωσης, δηλώνοντας ότι εάν δεν υπάρξει ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις, θα δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα για τη Συμφωνία.

«Μια τέτοια  απόφαση θα αναγνωρίσει τις προφανείς μεταρρυθμιστικές  διαδικασίες και θα διευκολύνει την περαιτέρω εμβάθυνση της ώθησης της μεταρρύθμισης.
Επιπλέον, μια τέτοια απόφαση θα συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία του απαραίτητου θετικού κλίματος για την επιτυχή ολοκλήρωση καθεμιάς από τις ενέργειες που προβλέπονται στη Συμφωνία για την εφαρμογή του ευαίσθητου συμβιβασμού για την επίλυση της μακρόχρονης και περίπλοκης διαμάχης», αναφέρει η επιστολή  του Ζάεφ  σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.
Η θέση του πρωθυπουργού έρχεται πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών που έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: