Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η παροχή φυσικού αερίου στα Σκόπια



Ο αγωγός φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν (TAP), είναι μια από τις προσδοκίες  των Σκοπίων, στην αναζήτηση νέων πηγών προμήθειας φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στις 27 Μαΐου, γράφει ειδησεογραφική πύλη του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).

Ο πρωθυπουργός της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, είπε ότι η χώρα του, θα χρειασθεί νέες πρόσθετες προμήθειες φυσικού αερίου, προκειμένου να διασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια για τη λειτουργία νέων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που προγραμματίζονται.
«Έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε τρεις πηγές για το θέμα αυτό», δήλωσε ο Γκρούεφσκι. «Δύο από αυτές αφορούν την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου  από την Ελλάδα, που θα συνδέονται με ελληνικό λιμάνι για την παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και ο αγωγός TAP, που θα κατασκευασθεί για την προμήθεια φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Μία ακόμη πηγή, θα προέλθει από την ένωση με τη γραμμή διασύνδεσης  Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τουρκίας.
Ο TAP έχει ως στόχο να μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας μέσω Ελλάδας – Αλβανίας- Αδριατικής Θάλασσας, στη νότιο Ιταλία και περαιτέρω στη Δυτική Ευρώπη. Το συνολικό μήκος του αγωγού είναι περίπου 870 χιλιόμετρα.
Η κατασκευή του αγωγού αναμένεται να ξεκινήσει το 2016.  Ο TAP θα έχει χωρητικότητα 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, με δυνατότητα επέκτασης στα 20 δις κυβικά μέτρα ετησίως, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
Πηγη:Βαλκανικο περισκοπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: