Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ: Οι ισλαμιστές της κυβέρνησης Νταβούτογλου ανάρτησαν γιγαντοαφίσα σε ρωμαϊκά ερείπια – Σύντομα και στην Αγία Σοφία


Οι ισλαμιστές της κυβέρνησης Νταβούτογλου ανάρτησαν γιγαντοαφίσα σε ρωμαϊκά ερείπια – Σύντομα και στην Αγία Σοφίαπό τους Ρωμαίους τον 4ο αιώνα μ.Χ. στην περιοχή που είναι η ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.
Ο σύλλογος αρχαιολόγων Κωνσταντινούπολης, η τουρκική ένωση αρχαιολόγων, εξέφρασε αγανάκτηση μετά την πρωτοφανή κίνηση, τονίζοντας ότι «προκαλείται ζημιά» στα ερείπια, τα οποία αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά από την αρχαία Κωνσταντινούπολη.
«Πόσο μάλλον που η αφίσα μετατρέπει το υδραγωγείο του Ουάλεντος σε πολιτικό εργαλείο», κατήγγειλε η ένωση σε ανακοίνωσή της, ενώ οι φωτογραφίες της επίμαχης αφίσας έχουν κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης, του οποίου προΐσταται δήμαρχος που είναι στέλεχος του ΑΚΡ, πραγματοποίησε με εντατικό ρυθμό επισκευαστικές εργασίες στο υδραγωγείο τα τελευταία χρόνια.
Το κόμμα του νυν προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το ΑΚΡ,  το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, προσπαθεί να εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία στις εκλογές της 7ης Ιουνίου προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του αρχηγού του κράτους.

Πηγη:defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: