Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Με παρέμβαση Ολμπράιτ απέδρασε ο αρχηγός των Κοσοβάρων που αιματοκύλησε το Κουμάνοβο;


ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ; ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ;ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ-ΠΙΟΝΙΑ;
Ο Σουλειμάν Οσμάνι, ο οποίος είναι γνωστός ως Κομανταντ Σούλια, ήταν μεταξύ των Αλβανών που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουμάνοβο, ωστόσο δραπέτευσε χθες βραδυ κατω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες και καταζητείται.Έκανε μάλιστα δηλώσεις πριν λίγο στην τηλεόραση του Κοσόβου λέγοντας πως στόχος της ομάδας του είναι η δημιουργία Αλβανικού Κράτους εντός της πΓΔΜ

Τη δημιουργία αλβανικού κράτους εντός της ΠΓΔΜ επιδίωκαν οι ένοπλοι Αλβανοί στο Κουμάνοβο, δήλωσε στην τηλεόραση του Κοσόβου (RTK) ο...Σουλεϊμάν Οσμάνι, ένας εκ των αρχηγών της ομάδας που συγκρούστηκε με την αστυνομία το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ο κ. Οσμάνι σε τηλεφωνική συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου ανέφερε ότι «οι στόχοι της ομάδας ήταν πολιτικοί, επιδιώκαμε τη δημιουργία αλβανικού κράτους μέσα στη "Μακεδονία" κατά το πρότυπο της Σερβικής Δημοκρατίας εντός της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οσμάνι, ο οποίος είναι γνωστός ως Κομανταντ Σούλια, ήταν μεταξύ των Αλβανών που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουμάνοβο, ωστόσο δραπέτευσε την Πέμπτη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και καταζητείται.
Στη συνέντευξη του στην RTK, ο Σουλεϊμάν Οσμάνι ισχυρίστηκε ότι η «ομάδα του Κουμάνοβο», η οποία προκάλεσε τις ένοπλες συγκρούσεις είχε 2000 μαχητές. Ανέφερε επίσης ότι κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν, επειδή τους τέλειωσαν τα πυρομαχικά και ενώ είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα τους παραλάβουν εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ.
«Αν ξέραμε ότι θα μας συλλάβει η αστυνομία, θα πολεμούσαμε μέχρι να πέσει και ο τελευταίος» αναφέρει στην τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου.

Πηγη:taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: