Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ο Λαβρόφ συνδέει την «τουρκική ροή» με τα γεγονότα του Κουμάνοβο

 Ο Σεργκέι Λαβρόφ  στο Βελιγράδι με τον Ίβιτσα Ντάτσιτς


 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στο Βελιγράδι ,  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, επέκρινε την  «επιφυλακτική» στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στην αστάθεια που παρουσιάζεται στα Βαλκάνια.

«Οι Βρυξέλλες καταλαβαίνουν πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά η επιφυλακτικότητά τους, ίσως  αποτελεί προσπάθεια δικαιολόγησης της αναποτελεσματικότητά τους. Η ανάγκη για συγκεκριμένες δράσεις δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την πολιτική ορθότητα», είπε.
Την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Κουμάνοβο του νότιου-σλαβικού κράτους- FYROM,  είχαν ξεσπάσει μάχες μεταξύ αλβανικής ένοπλης ομάδας και της αστυνομίας του κράτους. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λαβρόφ, τόνισε ότι οι συγκρούσεις «συμβαίνουν σε μια εποχή κατά την οποία η κυβέρνηση των Σκοπίων, αρνείται να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και υποστηρίζει την παροχή ρωσικού φυσικού αγωγού από την «τουρκική ροή», αναφέρει η πηγή.
 
Πηγη:Βαλκανικο περισκοπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: