Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Προειδοποιούν με παραιτήσεις ανώτατα στελέχη των ΕΔ για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

Οι κοινές περιπολίες Ελλάδας και Τουρκίας που θέλουν ντε και καλά να επιβάλλουν Βρυξέλλες και Βερολίνο παίζοντας ένα παιχνίδι υπέρ της Άγκυρας σε βάρος της χώρας μας προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής φαίνεται αυτό από τις έντονες και κατηγορηματικές απαντήσεις που δίνουν υπουργοί της κυβέρνησης, όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Εκείνο όμως που είναι άγνωστο και αποκαλύπτει το “pronews.gr” είναι ότι ανώτατα στελέχη στην ιεραρχία των Ένοπλων Δυνάμεων, ακόμη και Αρχηγοί όπως λένε οι πληροφορίες, έχουν προειδοιποιήσει με παραιτήσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση δει έστω και συγκαταβατικά το θέμα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο που προτείνουν οι δανειστές.
Έχουν στείλει τελεσίγραφο τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου πώς κάτι τέτοιο, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο δηλαδή δεν πρόκειται να περάσει καθ' ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και βάζει έμμεσα αλλά σαφώς την Τουρκία στο Αρχιπέλαγος.


  Η καγκελάριος Μέρκελ βλέπει πώς η εικόνα της πλήττεται σημαντικά από το θέμα του προσφυγικού και δίνει γη και ύδωρ στην Τουρκία προκειμένου να ανασχέσει τις μεταναστευτικές ροές.
Ανακοίνωσε μάλιστα η κυβέρνηση της Γερμανίας πώς αυξάνει κατά 40% τη χρηματοδότηση της προς την Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά και πιέζει όσο μπορεί τις Βρυξέλλες να ενισχύσουν την Άγκυρα, παρ' ότι αυτή παίζει ένα παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και της Ε.Ε. Στέλνοντας σωρηδόν μετανάστες στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Μέχρι και ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής εμπλέκεται στα κυκλώματα με τους διακινητές.
Γιατί όμως το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες πιέζουν; Γιατί υπάρχουν κάποιες πτέρυγες του ελληνικού Κοινοβουλίου που δεν τοποθετηθεί στο κρίσιμο αυτό ζήτημα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο και ίσως θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του “Δούρειου Ίππου”, όπως εκτιμούν οι δανειστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: