Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πεντάγωνο: Επικίνδυνοι ελιγμoί ρωσικού μαχητικού σε αμερικανικό στη Μαύρη Θάλασσα



Αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αναχαιτίσθηκε τη Δευτέρα από ρωσικό μαχητικό Su-27.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Michelle L. Baldanza. Ωστόσο, το περιστατικό αυτό είχε παρουσιάσει  το τηλεοπτικό κανάλι ‘Fox News’ στις 25 Ιανουαρίου 2016,  αναφέροντας ότι ένα  RC-135U, που βρισκότανε σε μια συνηθισμένη διαδρομή στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, εντοπίστηκε από ένα ρωσικό «SU-27» και προσπάθησε να το αναχαιτίσει  αντιεπαγγελματικά χωρίς να τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας.
Στο μεταξύ η επίσημη ιστοσελίδα Freebeacon.com επικαλούμενη πηγές του αμερικανικού στρατού, έγραψε ότι το ‘SU-27’ είχε προσεγγίσει το «RC-135U» στα 20 πόδια ( περίπου έξι μέτρα) και πέταξε για κάποιο χρονικό διάστημα «ώμο με ώμο» με το αμερικανικό μαχητικό και ξαφνικά αποχώρησε.
Το περιστατικό με το ‘SU-27’ έγινε δύο μήνες μετά την πτώση του ρωσικού ‘SU-24’ κοντά στα σύνορα με Τουρκία.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τότε μια ισχυρή διεθνή αντίδραση και επηρέασε αισθητά τις σχέσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: