Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Υπηρεσίες Πληροφοριών: 200 χιλιάδες πρόσφυγες περιμένουν στις ακτές της Λιβύης για διέλευση


Η ισχυρότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στο Αιγαίο Πέλαγος, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα οδηγήσει, αναπόφευκτα, τους πρόσφυγες στην αναζήτηση μιας άλλης οδού,  πιο επικίνδυνης- από τις ακτές της Αιγύπτου και της Λιβύης προς την Ιταλία, γράφει η «Welt am Sonntag», βάσει στοιχείων που άντλησε από υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες έχουν καταγράψει τις κινήσεις στις παράκτιες λιβυκές πόλεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αναμένουν να διέλθουν τη Μεσόγειο από 150 έως 200 χιλιάδες άτομα. Περιμένουν να καλυτερεύσει ο καιρός, ώστε οι συνθήκες ταξιδιού να είναι ήπιες για τον διάπλου της Μεσογείου Θάλασσας.
Τα στοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα, δείχνουν ότι πρόσφυγες (ή οικονομικοί μετανάστες) είναι κυρίως από την Ερυθραία, τη Νιγηρία και τη Σομαλία.
Ωστόσο, σημειώνεται αύξηση και των Σύριων, που σκοπεύουν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη,  επιλέγοντας άλλες διαδρομές, πέρα από αυτές των ελληνικών νησιών.
Μελλοντικοί μεταναστευτικοί οδοί που μελετούνται -κυρίως από τους λαθρέμπορους- είναι  μέσω της Μεσογείου προς την Ιταλία, ή μέσω της Μαύρης Θάλασσας  στις παρευξείνιες χώρες ή ακόμη και μέσω της Αλβανίας προς την Ιταλία.
Είναι γεγονός ότι ο στόχος των συνοριακών ελέγχων της ΕΕ θα μειώσει τη μεταναστευτική ροή, αλλά δεν θα την εξαλείψει.
Ως λόγοι αναφέρονται ο πόλεμος που μαίνεται στη Συρία, η συνεχιζόμενη κακή κατάσταση σε πολλούς καταυλισμούς προσφύγων στη Μέση Ανατολή, αλλά και οι συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αφρική, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: