Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία ανέστειλε τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία


Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 ο βοηθός του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδιος με τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία, Βλαντίμιρ Κοζίν, δήλωσε ότι η χώρα έχει σταματήσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία.

«Οι σχέσεις δεν θα συνεχισθούν εφ’ όσον η κατάσταση δεν αλλάζει σε μια προοπτική, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Κοζίν.
Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας έχουν επιδεινωθεί μετά από την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από το συριακό έδαφος. Η Τουρκία ισχυρίσθηκε ότι  το αεροσκάφος είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά η αιτιολόγηση αυτή δεν έγινε αποδεκτή.
Η ρωσική κυβέρνηση χαρακτήρισε την επίθεση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο βομβαρδιστικό  Su-24, στις 24 του περασμένου Νοέμβριο, ως μια εγκληματική πράξη.
Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Άγκυρα έχει υπονομεύσει  της μακροχρόνιες καλές σχέσεις  της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Τουρκίας, όπως γράφει η «Κομσομόλσκαγια Πράβντα»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: