Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο

Παραβιάσεις ,εμπλοκές και αναχαιτίσεις


Μπάχαλο έκαναν πάλι χθες οι Τούρκοι στον εναέριο χώρο του Αιγαίου με μπαράζ παραβιάσεων και εμπλοκές όχι με πολλά αεροσκάφη, αλλά με προσεκτικά επιλεγμένες από μέρους τους ενέργειες.
Πιο συγκεκριμένα. Ένας σχηματισμός με έξι μαχητικά αεροσκάφη, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, καθώς και δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 του Τουρκικού Ναυτικού, εν συνόλω επτά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 36 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Ενδεικτικώς σημειώνεται ότι 17 από τις παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από ένα εκ των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας CN-235, που «μπήκε» από Βορρά, πέρασε «σουβλάκι» τον ΕΕΧ σε ευθεία πτήση και εξήλθε από το Νότο.
Συμφώνως με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.» από τα αεροσκάφη της ελληνικής αεραμύνης, με τα οποία δύο φορές ενεπλάκησαν σε ισάριθμες εμπλοκές Δυτικώς των Ψαρρών.
Λ.Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: