Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι απέκοψε τους Κούρδους από τα σύνορα με τη Συρία

=
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ ισχυρίσθηκε ότι ο στρατός της Άγκυρας διέκοψε την επικοινωνία της περιοχής του Αφρίν με τα σύνορα  Τουρκίας- Συρίας.
Μάλιστα,  όπως είπε, κατάφερε να ελέγξει ένα μέρος στα περίχωρα της πόλης, το οποίο ελέγχονταν από τους Κούρδους και  τους πολιτοφύλακες των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας ( YPG).

“Διανύουμε την 39η ημέρα της «Επιχείρησης Κλάδος Ελαίας». Οι στρατιώτες μας συνεχίζουν να διεξάγουν την επιχείρηση από ξηράς και αέρα με απόλυτη αποφασιστικότητα, το Αφρίν περιβάλλεται σε σχήμα ημισεληνοειδές», είπε ο Γιλντιρίμ την Τρίτη, σημειώνει το κουρδικό kurdpress.com.
Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τα τουρκικά στρατεύαματα που υποστηρίχθηκαν από ένοπλες πολιτοφυλακές στην Άγκυρα είχαν προχωρήσει στην περιοχή, ενώ οι τουρκικές αστυνομικές μονάδες και οι χωροφύλακες διασφάλισαν την τάξη στις περιοχές που ελέγχονται από τις τουρκικές δυνάμεις.
Η Άγκυρα εισέβαλε στη βόρεια Συρία αποκαλώντας στη στρατιωτική εισβολή  ως ‘Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας’ από τις 20 Ιανουαρίου, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι προγραμματίζει να δημιουργήσει μια νέα δύναμη συνόρων στα συριακά- τουρκικά σύνορα που κυρίως θα αποτελούνταν από μαχητές του YPG.
Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε έντονα την επιχείρησης αυτή της Τουρκίας  ως επίθεση στην εθνική κυριαρχία.
(Στοιχεία από kurdpress.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: