Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Χιλιάδες αιτήματα για διπλή υπηκοότητα στην Τουρκία


Η σχετική ιστοσελίδα για την εύρεση της προέλευσης των Τούρκων πολιτών

Πολλοί Τούρκοι πολίτες ενδιαφέρονται σοβαρά να αποκτήσουν μια δεύτερη ιθαγένεια, μαθαίνοντας ότι οι προγονικές τους ρίζες είναι από άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, τα Σκόπια, η Ρουμανία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Εκατομμύρια Τούρκοι επισκέφθηκαν την πύλη ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (www.turkiye.gov.tr) μετά το άνοιγμά της τον Φεβρουάριο, όπου ξεκίνησε  μια απευθείας υπηρεσία γενεαλογίας που επιτρέπει σε όλους τους πολίτες να μάθουν για τους προγόνους τους,  μόνο με μερικά κλίκ.
Με τη βοήθεια αυτής της πύλης μπορεί κανείς να δει αρχεία μέχρι την οθωμανική εποχή των αρχών του 19ου αιώνα.
Ο ιστότοπος κέρδισε μια τέτοια δημοτικότητα που αμέσως μετά την ανακάλυψή του έπεσε λόγω φόρτου. Επανεκκινήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου.
Μόλις οι Τούρκοι πολίτες έμαθαν ότι η καταγωγή τους είχε ρίζες στην ευρωπαϊκή ήπειρο, πολλοί από αυτούς άρχισαν να μελετούν τη δυνατότητα απόκτησης διπλής υπηκοότητας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι πολίτες που ανακάλυψαν ότι η προέλευσή τους συνδέεται με κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Ρουμανία. Επίσης, στα Σκόπια τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχουν υποβληθεί αιτήσεις για ιθαγένεια από Τούρκους πολίτες , που έχουν υποβάλλει αίτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων των χωρών, καθώς και στα προξενεία και τις πρεσβείες της Τουρκίας.
Σκοπός βέβαια αυτής της ιστοσελίδας είναι η εμπέδωση των Τούρκων ότι πριν από περίπου έναν αιώνα οι πρόγονοί τους ήταν σε όλα τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, πριν διαλυθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
 (Στοιχεία από mk-turkey.ru)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: