Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για σύγκρουση με το Ιράν - Νετανιάχου: «Λένε ψέματα - Συνεχίζουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα»

«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή βάζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος κατήγγειλε σε έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμά του ότι το Ιράν συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά σε άλλη τοποθεσία.
Η έκτακτη αυτή ομιλία του Νετανιάχου σηματοδοτεί μια νέα περίοδο έντασης με το Ιράν που αυτή τη φορά ενδέχεται να καταλήξει και σε στρατιωτικό κτύπημα.
Άλλωστε το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κατά ιρανικών δυνάμεων στη Συρία χωρίς να έχει υπάρξει ανάλογη απάντηση από την Τεχεράνη.
Μάλιστα όπως αναφέρει το Sputnik το Τελ Αβιβ προειδοποίησε Μόσχα και Ουάσιγκτον ότι δε θα διστάσει να κτυπήσει το Ιράν στο έδαφός του στην περίπτωση που η Τεχεράνη  επιχειρήσει να ανταποδώσει το κτύπημα που δέχθηκαν εχθές το βράδυ ιρανικές δυνάμεις στη Συρία.
Όπως είπε ο Νετανιάχου οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν στην κατοχή τους και μπορούν να αποκαλύψουν «νέες και καθοριστικές αποδείξεις» ότι το Ιράν αποκρύπτει τις δραστηριότητές του για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Ο επικεφαλής του ισραηλινού κράτους κατήγγειλε ότι «το Ιράν ψεύδεται» αφότου υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα με τη διεθνή κοινότητα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μετέφερε το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων σε μυστική τοποθεσία και η αποθήκη όπου βρίσκονται τα απόρρητα αρχεία για τα ατομικά όπλα του Ιράν έχει εγκατασταθεί εντός τεράστιων μεταλλικών καταφυγίων.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της «ακριβή αντίγραφα» των αρχείων με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε βίντεο το οποίο, όπως υποστήριξε, δείχνει τις ιρανικές εγκαταστάσεις.
Στο μεταξύ νέα βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας  αναφορικά με την χθεσινοβραδινή επίθεση που πραγματοποίησε η ισραηλινή Αεροπορία στη Συρία με στόχο ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.



 Πηγη:Pronews.gr

Σε «χαλαρούς» ρυθμούς Αλβανοί, σαν στη χώρα τους, «θερίζουν» το Γράμμο...ΜΠΑΤΕ ...ΑΛΕΣΤΕ!

Κατά δεκάδες ομάδες από Αλβανούς αλωνίζουν σε κάθε γωνιά του όρους Γράμμος, με στόχο να μαζέψουν σπάνια αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, που ευδοκιμούν στην περιοχή. Στήνουν πρόχειρους καταυλισμούς στο ελληνικό έδαφος, σαν να βρίσκονται σπίτι τους και φορτώνουν τα φυτά σε άλογα και μουλάρια.
Τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία της Ηπείρου, εξιχνίασε δύο τέτοιες περιπτώσεις στην Φούρκα και το Πληκάτι όπου ομάδες Αλβανών είχαν "θερίσει" το περίφημο δρακάκι ή λουλούδι του Δαρβίνου. Οι Αλβανοί κατασκηνώνουν μέρες στα βουνά, είναι πλήρως εξοπλισμένοι και επιδίδονται στο καταστροφικό τους έργο.
Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα ο ενημερωτικός ιστότοπος epiruspost.gr, αποκαλυπτικές για όσα πραγματικά συμβαίνουν στον Γράμμο είναι οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει το Balkan Chamois Society στην σελίδα του στο Facebook.
Πολυμελείς ομάδες αλλοδαπών, οργώνουν τις πλαγιές... Καταυλισμοί με πρόχειρες σκηνές στο ελληνικό έδαφος... Άλογα και μουλάρια έτοιμα να φορτωθούν με τσουβάλια για να επιστρέψουν στην Αλβανία.
Μέσα σε μερικές φωτογραφίες ξεδιπλώνεται μια εντελώς νέα πραγματικότητα που τείνει να γίνει καθημερινότητα.
 





Πηγη:Pronews.gr

«Η Τουρκία δεν επιλέγει, πια, Ανατολή ή Δύση»

Η επικεφαλής των διεθών σχέσεων της τουρκικής προεδρίας δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν είναι αναγκασμένη να επιλέξει μεταξύ Ρωσίας ή ΗΠΑ»

Η Αϊσέ Σοζέν Ουσλουέρ, επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων στην προεδρική διοίκηση της Τουρκίας, είπε ότι η τριμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας, καθώς και η πιο σημαντική συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν στην Άγκυρα στις αρχές Απριλίου, υποδεικνύουν μια αλλαγή στην στρατηγική ταυτότητα της Τουρκίας.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Hürriyet, σημείωσε ότι κατά τη γνώμη της, η Τουρκία δεν αισθάνεται την ανάγκη να επιλέξει μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής ή μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
«Η Τουρκία δεν βλέπει πλέον την εξωτερική πολιτικής της στο πλαίσιο της συμμαχίας του Ψυχρού Πολέμου ή Ανατολής – Δύσης», ανέφερε.
Σύμφωνα με την ίδια, η Άγκυρα έχει προ πολλού προτιμήσει να «διαφοροποιήσει τις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής της», αναφέροντας τις πρωτοβουλίες της Τουρκίας σε σχέση με την Αφρική και τη Νότια Αμερική.
Στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ η Αϊσέ Σοζέν Ουσλουέρ θα τονίσει: 
«Η Τουρκία είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, και γνωρίζουμε ότι είναι επίσης απαραίτητη η συνεργασία για τα δύο μέρη. Αν δίνουμε μια πολύ πιο προσεκτική  εικόνα των σχέσεων μας με τη Ρωσία ή σε σχέση με τη συριακή κρίση, δεν σημαίνει ότι έχουμε εγκαταλείψει τις συμμαχίες που έχουμε εγκαθιδρύσει στη Δύση.
Υπάρχει ένας ορθολογικός τρόπος να προσπαθήσουμε να βρούμε μια κοινή λύση σε άλλα στρατηγικά ζητήματα που προτεραιότητα έχουν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία».
 
 

Τουρκία: Σύγκρουση Κούρδων ανταρτών με Τούρκους στρατιώτες στο Τουντσελί


Σύμφωνα με έκτακτη είδηση από το Τουντσελί- γράφει τουρκικό δημοσίευμα- στην κοιλάδα Πουλουμούρ ξέσπασε μάχη μεταξύ ανταρτών (τρομοκρατών γράφει) του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και του τουρκικού στρατού.

Στην περιοχή είχε αρχίσει μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής κατά των Κούρδων ανταρτών. 
Οι αντάρτες επιτέθηκαν κατά των στρατιωτών με όλμους με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις Τούρκοι στρατιώτες. 
Οι τραυματισμένοι, σημειώνει το δημοσίευμα, μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Τουντσελί.
Η σύγκρουση αναφέρεται ως μεγάλη και σε αυτήν προσέτρεξαν  ο διοικητής του Τουντσελί Τουντσάι Σονέλ και ο γενικός ταξίαρχος της στρατοχωροφυλακής Βεντάτ Τσολάκ,  για να ενημερωθούν επί τόπου, όπως αναφέρεται.
 
 

Ο Ζάεφ άλλαξε τη θέση του: Το άνοιγμα του Συντάγματος είναι πολύ πιθανό


Το Σύνταγμα των Σκοπίων σίγουρα θα αλλάξει με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και θα μπορούσε να εξετασθεί το ενδεχόμενο μιας  πρόσθετης εγγύησης για τους πολίτες της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός  σημείωσε σήμερα μια διευκρίνιση σχετικά με τη χθεσινή δήλωση με τη δυνατότητα αλλαγής του Συντάγματος ως ευκαιρία για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.
Άφησε περιθώρια για πρόσθετες διαπραγματεύσεις  με τη δυνατότητα αλλαγής του Συντάγματος, ως στόχου της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος; 

Ο Ζάεφ είπε ‘όχι’- αν είπε κάτι τέτοιο πιθανόν εννοούσε ενδεχόμενες αλλαγές, γιατί η χώρα σίγουρα θα χρειασθεί να ανοίξει το Σύνταγμα πριν από την ένταξη της στην ΕΕ, όπως κάθε κράτος – μέλος.
«Όσον αφορά τις πρόσθετες εγγυήσεις ή κάτι που είναι σημαντικό για τους πολίτες της Ελλάδας, το οποίο είναι παράπλευρο, τότε θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως μια ευκαιρία.
Είμαι ένας άνθρωπος που αναζητά όλους τους δυνατούς δημιουργικούς τρόπους για την εξεύρεση της λύσης, γνωρίζοντας ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση εάν ψηφισθεί από τα θεσμικά όργανα στην Ελλάδα και εάν οι θεσμοί της χώρας μας ψηφίσουν την απόφαση αυτή. Μάλλον έλεγα για τις πιθανές εκδοχές του τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον με την τελική επιθυμία να βρεθεί μία λύση, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα που πρέπει να διατηρηθούν», λέει ο Ζάεφ.
Αναλύοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, η πρώην βουλευτής του SDSM και ηθοποιός Σοφία Κούντοφσκα έγραψε στο προφίλ της στο Facebook.
 «Σε αντίθεση με την αισιοδοξία της κυβέρνησης, η Ελλάδα στέλνει και άλλα μηνύματα. Στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη, η οποία είναι επίσης εκπρόσωπος της αντιπολιτευτικής Νέας Δημοκρατίας, δεν άρεσε  το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τούσκ στην επίσκεψή του στα Σκόπια μίλησε για ‘μακεδονική’ γλώσσα.
Σε επιστολή της που απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ρωτάει ποια είναι τα γεγονότα που του δίνουν το δικαίωμα να προβλέψει την αναγνώριση της γλώσσας της πΓΔΜ από την Ελλάδα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων;
Εν τω μεταξύ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις. Η επόμενη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των Σκοπίων και της Ελλάδας, Νιμίτροφ και Κοτζιά θα γίνει αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και την Παρασκευή, στο πλαίσιο της τετραμερούς συνάντησης των υπουργών από Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία και Ελλάδα.
 
 

Badische Zeitung: Η Ελλάδα φοβάται δολοφονία ή απαγωγή του Τούρκου αξιωματικού


Η Ελλάδα φοβάται για δολοφονία ή απαγωγή του Τούρκου αξιωματικού σύμφωνα με την Badische Zeitung. Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας στην Αθήνα αναφέρεται εκτενώς στα γεγονότα που προηγήθηκαν πριν την πρόσφατη δικαστική απόφαση με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα: Ο Özkaynakci είναι ένας από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα κατά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Προστατευμένος από περισσότερους από 100 αστυνομικούς, ο αξιωματικός έχει διαμείνει σε μυστική τοποθεσία από το Σαββατοκύριακο. Οι ελληνικές αρχές φοβούνται ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία μπορεί να προσπαθήσει να απαγάγει ή να σκοτώσει τον Özkaynakci.

Στις 16 Ιουλίου 2016, την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματις στην Τουρκία, προσγειώθηκε απροσδόκητα ένα ελικόπτερο των τουρκικών δυνάμεων κοντά στη βόρεια ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στο πλοίο υπήρχαν οκτώ αξιωματικοί. Ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Αυτό ξεκίνησε μια υπόθεση που δημιούργησε αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας - και οδήγησε τώρα σε μια πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση.

Η Τουρκία απαίτησε την έκδοσή τους αμέσως μετά την πτήση. Οι στρατιώτες αρνούνται να συμμετάσχουν στην απόπειρα πραξικοπήματος. Ενώ οι διαδικασίες ασύλου εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος απεφάνθη τον Ιανουάριο του 2017 ότι οι άνδρες δεν πρέπει να εκδιωχθούν στην Τουρκία. Δεν περίμενε δίκαιη δίκη εκεί, αλλά απειλήθηκαν με κακή μεταχείριση και βασανιστήρια.

Αυτό είναι και τα χέρια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Είχε ήδη τηλεφωνήσει στον Τούρκο αρχηγό κράτους Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016 για να απελάσει τους αξιωματικούς στην Κωνσταντινούπολη σε λίγες μέρες. Πρώτον, οι αξιωματικοί βρισκόταν σε αστυνομική κράτηση, και στη συνέχεια ήταν υπό κράτηση. Η μέγιστη διάρκεια λήγει τώρα. Δεν υπάρχει κανένα ένδικο βοήθημα για να παραμείνουν οι άνδρες σε κράτηση περισσότερο.

Ο Süleyman Özkaynakci, επικεφαλής του ελικοπτέρου, ήταν ο πρώτος που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα. Αλλά δεν είναι ελεύθερος. Ένα αστυνομικό ελικόπτερο τον πήγε σε μια άγνωστη τοποθεσία. Ο Özkaynakci βρίσκεται σε μια «ασφαλή κατοικία» στην οποία οι αρχές του έχουν νοικιάσει στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, κάποια έκθεση των ΜΜΕ. Άλλες αναφορές αναφέρουν ότι ο Τούρκος αξιωματικός είναι στρατιωτικός. Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί απενεργοποιήθηκαν για την προστασία του, συμπεριλαμβανομένων δέκα ελεύθερων σκοπευτών. Κανείς δεν πρέπει να ξέρει πού βρίσκεται. Ειδικά όχι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ.

Τους τελευταίους μήνες, το MIT έφερε πάνω από 80 υποτιθέμενους υποστηρικτές του εχθρού του Ερντογάν Fethullah Gülen στην Τουρκία από 18 χώρες παρακάμπτοντας τις διεθνείς διαδικασίες έκδοσης. Για τον Ερντογάν, ο αμερικανός ιεροκήρυκας Gülen είναι ο αρχηγός της προσπάθειας πραξικοπήματος. Το κίνημά του είναι επίσημα γνωστό στην Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση Fetö.

Η μυστική υπηρεσία "ολοκλήρωσε τους οπαδούς του Gülen και τους έφερε στην Τουρκία", επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος Bekir Bozdag. Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε: "Θα διεξάγουμε τέτοιες επιχειρήσεις όπου και αν βρίσκονται τα μέλη του Fetö". Στην Ελλάδα, η MIT είναι ιδιαίτερα ενεργή. Από την απόπειρα πραξικοπήματος, περισσότεροι από 2.000 Τούρκοι πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για πολιτικό άσυλο εκεί. Η μεγάλη πλειοψηφία μπορεί να αναμένει ότι θα τους χορηγηθεί προστασία στην Ελλάδα. Αλλά ζουν σε συνεχή φόβο για τους πράκτορες του Ερντογάν.
 
 
Πηγη:Onalert.gr

Turkish Stream: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πρώτης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου


Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazpom ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πρώτης υποθαλάσσιας γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος καταλήγει στα τουρκικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του εν λόγω αγωγού, που θα ξεκινάει από την Τουρκία και θα καταλήγει στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018.

«Η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, 30 Απριλίου. Στην Τουρκία, στην περιοχή που βρίσκεται το χωριό Κιγικέι κατασκευάζεται ο τερματικός σταθμός υποδοχής. Με την ολοκλήρωση των έργων σύνδεσης του αγωγού με τον τερματικό σταθμό, η κατασκευή της πρώτης γραμμής του αγωγού θα έχει ολοκληρωθεί», αναφέρει η Gazprom.

«Η κατασκευή του έργου Turkish Stream συνεχίζεται επιτυχώς. Εχει ολοκληρωθεί μια σημαντική φάση, ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πρώτης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου. Οι ρυθμοί κατασκευής είναι πολύ υψηλοί», δήλωσε ο πρόεδρος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού, στις 7 Μαΐου του 2017, τοποθετήθηκαν συνολικά 1.161 χιλιόμετρα υποθαλάσσιου αγωγού που αφορούν και τις δύο γραμμές, τα οποία αντιστοιχούν στο 62% του συνολικού αγωγού. Ο Αλεξέι Μίλερ εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι το έργο «θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Τουρκίας και της Ευρώπης».

Η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργασιών κατασκευής, το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Την υποθαλάσσια εγκατάσταση του αγωγού έχει αναλάβει το ειδικό πλοίο Pioneering Spirit, το οποίο είναι σε θέση να τοποθετεί υποθαλάσσια τον αγωγό διανύοντας κατά μέσο όρο 4,3 χιλιόμετρα ημερησίως, παρότι τον Φεβρουάριο δύο φορές είχε προσεγγίσει την μέγιστη απόδοσή του που έφθασε τα 5,6 χιλιόμετρα ημερησίως.

Την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού Turkish Stream έχει αναλάβει η εταιρεία South Stream Transport B.V. (100% θυγατρική της Gazprom).

Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream διανύει μια απόσταση 930 χιλιομέτρων από τα ρωσικά έως τα τουρκικά παράλια. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει το χερσαίο τμήμα του αγωγού, δηλαδή η δεύτερη γραμμή που θα έχει μήκος 180 χιλιόμετρα.

Η πρώτη γραμμή θα προμηθεύει με ρωσικό φυσικό αέριο την τουρκική αγορά, ενώ η δεύτερη τις χώρες της Νοτιοανατολικής και Νότιας Ευρώπης. Η ισχύς της κάθε γραμμής είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Οι πρώτες ροές φυσικού αερίου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2019.

Οι επενδύσεις της Gazprom στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream το 2018 αναμένεται να φθάσουν τα 184,4 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ), έναντι 93 δισεκατομμυρίων ρουβλίων( 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ) όπου ανήλθαν οι επενδύσεις το 2017. Η Gazprom εκτιμά ότι συνολικό κόστος της κατασκευής θα φθάσει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Τουρκία είναι η δεύτερη σε μέγεθος αγορά φυσικού αερίου για τον όμιλο της Gazprom. Μέχρι στιγμής το ρωσικό φυσικό αέριο φθάνει στην Τουρκία μέσω του διαβαλκανικού διαδρόμου και του αγωγού Blue Stream. To 2017 η Gazprom πραγματοποίησε στην Τουρκία εξαγωγές ρεκόρ φυσικού αερίου που έφθασαν τα 29 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 17,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 


Πηγη:Onalert.gr

Νέα Τουρκική πρόκληση: Η Άγκυρα "ακρωτηριάζει" τη Μεγίστη για άσκηση

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα, η οποία "ακρωτηριάζει" τη Μεγίστη για να πραγματοποιήσει ναυτική άσκηση Έρευνας και Διάσωσης.
Σχεδόν παράλληλα με την διεξαγωγή των μεγάλων στρατιωτικών γυμνασίων ΕΦΕΣ 2018 και Beyaz Firtina, η Άγκυρα επεκτείνει τις προκλήσεις της στο υπόλοιπο Αιγαίο, βάζοντας στο κάδρο και το Καστελόριζο.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ναυτική άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, δεσμεύοντας μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις, που αποκόπτουν στην ουσία την Ελλάδα από το Καστελόριζο. Στις 3 Μαίου και για τέσσερις ώρες, όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης δεσμέυεται από τους Τούρκους για την διεξαγωγή της άσκησης. Συγκεκριμένα η Τουρκική άσκηση θα ξεκινήσει στις 13:00μμ και θα ολοκληρωθεί στις 17:00μμ.

Οι ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης αποτελούν πάγια τακτική της Τουρκίας, να προσπαθεί με τέτοιου είδους ασκήσεις να συνεχίζει το γκριζάρισμα του Αιγαίου.

Αυτή η νέα Τουρκική πρόκληση ακολουθεί στο πνεύμα του νέου πολέμου με NAVTEX και anti-NAVTEX μεταξύ Λευκωσίας και Άγκυρας σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Αμμοχώστου και δυτικά της Πάφου.  

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που δεσμεύουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.



Διαβάστε την Τουρκική NAVTEX:

TURNHOS N/W : 0534/18
MEDITERRANEAN SEA
SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE, ON 03 MAY 18 FROM 1000Z TO 1400Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;
36 21.44 N - 029 08.88 E
35 39.64 N - 029 08.88 E
35 39.64 N - 029 59.60 E
36 12.92 N - 029 59.60 E
CAUTION ADVISED.




Πηγη:Onalert.gr

Τι «φοβάται» το F-35; - «Έγκυρο» σύστημα εντοπισμού ή «φινλανδοποίηση» για την Ελλάδα








Με την παράδοση των πρώτων τουρκικών F-35A να επίκειται στις 23 Ιουνίου, μια ημέρα πριν τις εκλογές στη γείτονα, τόσο αυξάνεται και η ανησυχία για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση για την ΠΑ στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Η λύση για τον εντοπισμό των stealth μαχητικών F-35 σίγουρα δεν μπορεί να προέλθει από την αναβάθμιση των F-16 εφόσον στερούνται κάποιου υπέρυθρου αισθητήρα.
Η Ελλάδα, ενόψει της παράδοσης των F-35 δεν έχει ούτε την πολυτέλεια του χρόνου ούτε την πολυτέλεια άφθονων λύσεων.
Στη Γερμανία και στο πλαίσιο της αεροδιαστημικής έκθεσης  ILA 2018 παρουσιάστηκε ένα νέο σύστημα επίγειας έγκαιρης προειδοποίησης όπου σύμφωνα με την εταιρεία που το κατασκεύασε μπορεί να εντοπίζει στόχους stealth.
Η ιδέα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος δεν είναι νέα. Στηρίζεται σε δίκτυο τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών προκειμένου να γίνεται δυνατός ο παθητικός εντοπισμός αεροσκαφών stealth.
Το σύστημα έχει αναπτύξει η  Hensoldt  και φέρεται επί φορτηγού οχήματος και αξιοποιεί το υπάρχον δίκτυο πομπών FM ραδιοφωνικών σταθμών και πομπών τηλεοράσεων χάρις στο οποίο μπορεί να εντοπίσει μεγάλα αεροσκάφη σε απόσταση 250 χλμ εάν στην περιοχή ενδιαφέροντος λειτουργούν δύο ή τρείς ραδιοφωνικοί ή τηλεοπτικοί σταθμοί ενώ μικρότερα αεροσκάφη σε μέγεθος μαχητικού  μπορούν να εντοπιστούν σε απόσταση 100 χλμ με ακρίβεια 50-100 μέτρων.  
Σύμφωνα με την εταιρεία το σύστημα αφού αξιοποιήσει τις πληροφορίες που λαμβάνει από τα υπάρχοντα δίκτυα πομπών τηλεόρασης και ραδιοφώνου μπορεί μέσα σε 1,5 δευτερόλεπτο να εντοπίσει τον εναέριο στόχο και να τον παρακολουθήσει.
Η όλη διαδικασία γίνεται παθητικά και τα συστήματα RWR του αντιπάλου δεν μπορούν να αναγνωρίσουν καμία απειλή   και κατά συνέπεια ότι το αεροσκάφος  παρακολουθείται.
Μάλιστα πολλά είναι τα γερμανικά ΜΜΕ τα οποία προσπαθώντας να εξηγήσουν τους λόγους γιατί το F-35A δεν πραγματοποίησε πτήσεις επίδειξης κατά τη διάρκεια της φετινής ILA αναφέρουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου συστήματος.
Βέβαια τα F-35A όταν πετούν σε καιρό ειρήνης και μάλιστα σε πτήσεις απλής μετάβασης και φυσικά επίδειξης χρησιμοποιούν ανακλαστήρες οι οποίοι καταστρέφουν τα χαρακτηριστικά stealth.
Ασχέτως βέβαια για τους πραγματικούς λόγους που το F-35 έμεινε καθηλωμένο στο έαφος στην ILA 2018,  το θέμα για την Ελλάδα παραμένει κρίσιμο και αυτό που έχει σημασία είναι πως οι ΗΠΑ σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι σύμμαχοί μας.
Δεν πρόκειται να μας παραδώσουν κανένα σύστημα που θα μπορεί να εντοπίζει στόχους stealth. Το αντίθετο μάλιστα. Θα επιχειρήσουν να μας αποτρέψουν. Το θέμα όμως για την ΠΑ είναι ότι πρέπει να αναζητήσει το συντομότερο δυνατό είτε σε «ανατολή» είτε σε «δύση» οποιοδήποτε σύστημα το οποίο στηρίζεται στην παραπάνω τεχνολογία ή σε οποιαδήποτε άλλη  προκειμένου να λάβει τα μέτρα της και σύντομα.
Εάν το πράξει τώρα, από σήμερα, αργότερα δε θα μπορέσει να προλάβει τις δυσμενείς εξελίξεις.
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι διαφαίνεται να υπάρχει στη χώρα  ένας αδιόρατος εφησυχασμός ότι κάπως το θέμα θα διευθετηθεί ως δια μαγείας. Και αυτή η άποψη, δυστυχώς,  παραμένει σταθερή και δείχνει να ενισχύεται από διάφορα αφελή δημοσιεύματα της ημεδαπής.


 Πηγη:Pronews.gr

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ATMACA: 200 χλμ. εμβέλεια θα έχει ο τουρκικός “Harpoon”








Περισσότερες πληροφορίες για την ανάπτυξη και την αρχική φάση παραγωγής του νέου τουρκικού πυραύλου επιφανείας-επιφανείας ATMACA δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο. Το νέο πυραυλικό σύστημα αναπτύσσεται από την κρατική εταιρεία Roketsan.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009 και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας ο πύραυλος θα έπρεπε να παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό το 2017. Όπως φαίνεται το πρόγραμμα αντιμετωπίζει μια μικρή καθυστέρηση ενός έτους, αφού οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν το 2016, όμως αυτό δεν αλλάζει την σπουδαιότητα του εν λόγω προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο τουρκικός πύραυλος έχει εμβέλεια 200+ χλμ, και διαθέτει αισθητήρα ενεργού ραντάρ.
Η παρούσα έκδοση του πυραύλου έχει κωδικοποιηθεί ως ATMACA Block1 και είναι εξοπλισμένη με τον γαλλικό κινητήρα TR40 turbojet της εταιρείας Safran, ενώ η δεύτερη έκδοση του πυραύλου ο ATMACA Block2 θα εξοπλιστεί με τουρκικό κινητήρα Kale 3500 της εταιρείας Kalekalip και θα έχει δυνατότητα πλήγματος ακόμη και σε χερσαίους στόχους, όπως ο αμερικανικός πύραυλος RGM-84L Harpoon Block II.


Πηγη:Pronews.gr

Ζόραν Ζάεφ: «Για συνταγματική αλλαγή και ένταξη στην Ε.Ε. θα πρέπει να γίνει διπλό δημοψήφισμα»









Οπως είπε, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με αυτό για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δούμε» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εμφανίστηκε πεπεισμένος πως «με δημιουργικότητα μπορεί να βρεθεί λύση στη διαφωνία για το ονοματολογικό».
Η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd σημειώνει πως ο Ζάεφ δήλωσε αισιόδοξος πως το ζήτημα θα έχει λυθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ.
«Αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα, διότι και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από επίσημους φορείς και στις δύο χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με το RFE / RL, ο Ζάεφ υποστήριξε πως μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκο Κοτζιά, «μπορούν να συνάψουν συμφωνία, ωστόσο, οι θεσμοί και οι πολίτες των δύο χωρών θα έχουν την τελευταία λέξη και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».


Πηγη:Pronews.gr

Ζόραν Ζάεφ: Πιθανή λύση στο όνομα με το άνοιγμα του Συντάγματος για ένταξη στην ΕΕ


«Υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξει το Σύνταγμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να βρεθεί λύση για τον τερματισμό της διαμάχης που έχει η Ελλάδα  εδώ και δεκαετίες με τη ‘Μακεδονία’», γράφει η σκοπιανή Άλφα TV.

Αυτό σημαίνει, συνεχίζει το δημοσίευμα, ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει αποδεχθεί όλες τις ελληνικές απαιτήσεις για μια συμβιβαστική λύση.
Στην τελευταία συνέντευξή του στο ‘Ράντιο Σλόμποντνα Ευρώπα’, ο Ζάεφ είπε ότι, ίσως, η τελική λύση θα συνδεθεί με την ψηφοφορία στην χώρα, των πολιτών, εκφράζοντας την θέληση τους για την ΕΕ.
Το άρθρο 49 του συντάγματος των Σκοπίων, αναφέρει για τους ομοεθνείς στις γειτονικές χώρες, μεριμνά για αυτούς  και τους ενισχύει πολιτιστικά ,οικονομικά
Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σημαντικό για τη λήψη αποφάσεων, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξεύρεση της λύσης, είπε ο πρωθυπουργός.
«Ωστόσο, θα έπρεπε να είμαστε δημιουργικοί στην εξεύρεση λύσης που θα ανταποκρινόταν στις ελάχιστες ανάγκες και των δύο πλευρών. Παρόλο που η ΕΕ πέρυσι παρουσίασε μια πρόβλεψη για το 2025- ότι δεν θα έχει εισόδους νέων μελών- ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα και μπορεί να ξεπεράσουμε το Μαυροβούνιο και τη Σερβία που ανοίγουν νέα κεφάλαια», σημειώνει το δημοσίευμα.
 
 

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Θα μετατρέψουμε την έκθεση της ΕΕ σε πολιτική απόφαση


«Καταφέραμε να έχουμε μέχρι στιγμής την πιο επιτυχημένη έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε τον Ιούνιο για να τη μετατρέψουμε σε μια  πολιτική απόφαση, δήλωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ σε εκδήλωση για την Ημέρα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα είναι πλέον μια σύγχρονη, σταθερή και ευρωπαϊκή δημοκρατία που επιλέγει πάντα την πορεία της ειρήνης και του διαλόγου.
«Οι προκλήσεις παραμένουν, δήλωσε ο Ντιμίτροφ, και υπενθύμισε ότι στις 27 Απριλίου συμπληρώθηκε ένα έτος από τις επιθέσεις στο Κοινοβούλιο, όταν, όπως είπε, η δημοκρατία στη χώρα βρέθηκε στο βάθος της αβύσσου.
Υπενθύμισε ότι στις 29 Απριλίου 1969 ιδρύθηκε το Γραφείο Εξωτερικών Σχέσεων, το οποίο με την πάροδο των χρόνων έγινε Υπουργείο Εξωτερικών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, του υπουργείου και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
 
 

Al Mayadeen: “Η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα οδηγήσει σε έναν νέο πόλεμο;”


«Δεδομένης της σταθερής πολιτικής της Τουρκίας να μεταφράζει την υπεροχή της  με κυριαρχία, είναι πιθανόν μέσα από μια σειρά βημάτων που ακολουθεί να οδηγηθεί σε μια ευρύτερη  σύγκρουση με την Ελλάδα και την Κύπρο.  Η Άγκυρα μπορεί να εισβάλλει και να καταλάβει ορισμένα από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στο έδαφός της.

Η πρόσφατη εμπειρία της,  με τις στρατιωτικές  εισβολές στην Συρία και το Ιράκ, έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτικών ηγετών της για να λάβουν απόφαση και σε αυτό το θέμα. Επιπρόσθετα, υπάρχει και η συσσωρευμένη εμπειρία πολέμου εναντίον των ομάδων του PKK εντός του εδάφους της», γράφει η λιβανική Αλ Μαγιαντίν σε μια πολιτική της ανάλυση.
«Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο το 1974 αποτέλεσε μια στρατηγική καμπή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι επιπτώσεις της οποίας εξακολουθούν να είναι ορατές. Η Ελλάδα, από την πλευρά της απέσυρε τις προηγούμενες δεσμεύσεις της με το γείτονά της μετά την κατοχή και τη διαίρεση του νησιού.
» Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 ήρθε  για να ενισχύσει την κατάσταση της διαίρεσης και της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα όταν η Ελλάδα έδειξε ετοιμότητα να φιλοξενήσει οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που τράπηκαν σε φυγή μετά την αποτυχημένη προσπάθεια και αρνήθηκε να τους παραδώσει στην Άγκυρα. Επιπρόσθετα, πρόσφατα η Τουρκία  συνέλαβε δύο Έλληνες στρατιωτικούς που έχασαν το δρόμο τους στα βόρεια σύνορα και τους κατηγορεί με κατασκοπεία.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε τελευταία, όταν η τουρκική πολεμική αεροπορία αποφάσισε να ‘παρενοχλήσει’ ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που συνοδεύονταν από τον αρχηγό του επιτελείου της Εθνικής Επιτροπής της Άμυνας, κατευθυνόμενο προς το νησί της Ρόδου στο Αιγαίο Πέλαγος, κοντά στις τουρκικές ακτές. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αρνήθηκε τις «οδηγίες» των Τούρκων και κλήθηκαν στην περιοχή ελληνικά μαχητικά, αναγκάζοντας τα τουρκικά να απομακρυνθούν.
Το περιστατικό προηγήθηκε  από το θάνατο ενός Έλληνα πιλότου σε αεροσκάφος Mirage που συνετρίβη κοντά στο νησί της Σκύρου, στην επιστροφή του μετά την αναχαίτιση δύο  τουρκικών F-16 που διείσδυσαν στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που ζήτησε την τροποποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης (1923) για την επέκταση της κυριαρχίας της Τουρκίας.
Εν τω μεταξύ ο Έλληνας πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά το συμβάν με το ελικόπτερο δήλωσε από νησί του Αιγαίου ότι ‘η Ελλάδα θα υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή του εδάφους της», τονίζοντας, «οι γείτονές μας δεν ενεργούν πάντοτε όπως αρμόζει σε καλούς γείτονες», καλώντας για συνεργασία και ειρηνική συνύπαρξη με την Άγκυρα.
Μέσα σε όλα αυτό το σκηνικό, ο υφυπουργός Άμυνας της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στο Αιγαίο, η χώρα θα λάβει δύο φρεγάτες από τη Γαλλία για τον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων. Μια συνεννόηση που είχε προηγηθεί μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου προέδρου.
Το κύριο εμπόδιο για την Ελλάδα είναι η παροχή κεφαλαίων υπό το φως της πνιγμένης οικονομικής κρίσης και της συσσώρευσης χρεών της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στη Γερμανία.
Η Ελλάδα αναγκάσθηκε να αναβάλει την αγορά 20 σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών F-35 όπως σχεδίαζε.
Τα ενεργειακά αποθέματα στο Αιγαίο παρέχουν μια ιδανική ευκαιρία στην Ελλάδα να αυξήσει επειγόντως τα εισοδήματά της, γεγονός που θα μπορούσε να επιταχύνει την υιοθέτηση σχεδίων εκσυγχρονισμού των στρατιωτικών της δυνάμεων.
Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο
Η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα της προετοιμασίας ενός μελλοντικού πολέμου, ανακοινώνοντας πρόσφατα  την πρόθεσή της να ανακτήσει τα αποθέματα χρυσού της από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τα ρευστοποιήσει στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.
Η Τουρκία έκανε παρόμοια κίνηση πριν από μερικά χρόνια για να ανακτήσει 220 τόνους χρυσού από ξένες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 29 τόνων από τις αμερικανικές τράπεζες.
Το συνολικό απόθεμα της Τουρκίας σε χρυσό, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέρχονται σε 591 τόνους χρυσού, αξίας άνω των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Τουρκία βρίσκεται στην ενδέκατη θέση μεταξύ των χωρών του κόσμου σε μέγεθος αποθεμάτων χρυσού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χρυσός αντικαθιστά το δολάριο στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις για την αντιμετώπιση εμποδίων του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.
Αυτοκτονία της Τουρκίας η επίθεση στην Ελλάδα
Ωστόσο, σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με την Ελλάδα, προκειμένου να καταλάβει ορισμένα νησιά, δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα όπως οι επεμβάσεις σε Συρία και Ιράκ.
Ασφαλές είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση, οι ένοπλοι Κούρδοι που πολεμούν συνεχώς την Άγκυρα,  θα διπλασιάσουν την παρουσία τους  και θα συγκρουσθούν με τα τουρκικά στρατεύματα, ανοίγοντας ένα ή περισσότερα πρόσθετα μέτωπα.
Αλλά η έναρξη ενός πολέμου από την Τουρκία, δεν είναι από τις ευκολότερες επιλογές. Η σημερινή πολιτική ηγεσία εάν προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση θα θεωρούνταν ως αυτοκτονία.
Η Τουρκία σημειωτέον είναι δύσκολο να αποκτήσει συμμάχους, λόγω των ιστορικών διαφορών με όλους τους γείτονες της: τη Ρωσία, τη Συρία, ακόμη και το Ιράν καθώς έχει οδυνηρή την οθωμανική κληρονομιά.
 Αλλά εκτός από τους συσσωρευμένους εχθρούς της – όλες οι γειτονικές χώρες- υπάρχουν και οι πλέον εξέχουσες χώρες του ΝΑΤΟ που περιμένουν σχέδια για την αποσυναρμολόγησή της…
 
 

Η Τουρκία αναπτύσσει νέα πυρομαχικά για βομβιδοβόλο

Η Τουρκία ανέπτυξε ένα νέο πυρομαχικό εκτόξευσης βομβιδίων, υψηλής ταχύτητας και μεγάλης εμβέλειας για τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της.

Η κρατική Μηχανική και Χημική Βιομηχανική Εταιρεία (MKEK) της Τουρκίας, έχει αναπτύξει ένα πυροβόλο όπλο εκτόξευσης βομβών( βομβιδοβόλο) MOD78-HE για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα νέα πυρομαχικά, θα χρησιμοποιηθούν στο MK-19, ένα “πολυβόλο βομβίδων” 40 χιλ, το οποίο ,έχει καταστροφική επίδραση σε διαμέτρο 10 μέτρων από πυρά των 2.000 μέτρων,σύμφωνα με τη  hurriyetdailynews.com.

Το βομβιδοβόλο αυτό δύναται να καταστρέφει τρομοκρατικά στοιχεία σε καταστάσεις ασύμμετρου πολέμου ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιθετικό όπλο. 


Αυτή την περίοδο, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί ένα M-19 στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του. Μικρότερης ταχύτητας και μικρότερης εμβέλειας πυρομαχικά χρησιμοποιούνται επίσης.

Η μαζική παραγωγή των νέων πυρομαχικών έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, ενώ παράλληλα η διαδικασία πιστοποίησης είναι σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από τη http://www.hurriyetdailynews.com,

Αγγελική Μαξούρη
 
 
Πηγη:Onalert.gr

Τούρκοι: Σκοτώσαμε 41 Κούρδους αντάρτες- - Κούρδοι: Σκοτώσαμε 8 Τούρκους στρατιώτες


Το κέντρο επικοινωνίας του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε ότι μάχες που διεξήχθησαν  στην περιοχή Τσουκούρτσα της περιφέρειας Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σκοτώθηκαν οκτώ Τούρκοι στρατιώτες ενώ άλλοι 12 τραυματίσθηκαν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ROJNews.

Ενώ, η τουρκική ιστοσελίδα TRT,  σημειώνει ότι σε επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ, «41 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί, μέλη της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης του PKK».
Άλλο δημοσίευμα της ίδιας πηγής αναφέρει ότι αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν χθες θέσεις  Κούρδων ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ.
Η αεροπορική επίθεση έγινε στην περιοχή του Χακούρκ και καταστράφηκαν καταφύγια και θέσεις όπλων  των  Κούρδων τρομοκρατών.
 
 

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από την εκκλησία της Κρανιάς στη Φοινίκη




«Ακτιβιστές του «Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας»- LSHB, συνέχισαν την αποστολή τους για την ‘απολύμανση’ της περιοχής στη νότιο Αλβανία»,  γράφει η αλβανική ιστοσελίδα των εθνικιστών-φασιστών Αλβανών.

Συνεχίζει, λέγοντας «η ελληνική σημαία/κουρέλι, που ήταν τοποθετημένη στην κορυφή της εκκλησίας της Κρανιάς στη Φοινίκη, χωρίς κανείς να ενοχλείται στην αλβανική επικράτεια, κατέβηκε χθες».

«Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Κινήματος, Καστρίτ Μπερισάι έφθασε στις Κρανιές μαζί με ορισμένους ακτιβιστές του Κινήματος και κατέβασαν το ελληνικό πανί.
Όπως μπορείτε να δείτε η σημαία κατέβηκε από την εκκλησία της Κρανιάς, έγινε κομμάτια και πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η αντι-αλβανική πολιτική τάξη ευνόησε πολλές ελληνικές δομές στο νότο της Αλβανίας, αλλά ο πραγματικός Αλβανός ακόμη δεν είναι νεκρός.

Στις 28 Νοεμβρίου η αλβανική εθνική σημαία θα ανεγερθεί στην Πρέβεζα, που την κατέλαβαν οι Έλληνες κατακτητές. Περιμένετε και θα δείτε».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

H θρυλική ασπίδα του Αχιλλέα για την οποία ο Όμηρος αφιέρωσε 134 στίχους στην Ιλιάδα









Για την κατασκευή της ασπίδας του Αχιλλέα επιστράτευσαν και ο Ήφαιστος και ο Όμηρος όλη τους την τέχνη. Η ασπίδα του Αχιλλέα είναι ένας ύμνος στην τεχνολογία, μια ποιητική παρουσίαση του πλέον περίφημου σε τέχνη έργου της ομηρικής εποχής.
Ο Όμηρος αφιερώνει στην ασπίδα του Αχιλλέα τουλάχιστον 134 στίχους στην Ιλιάδα, το απόσπασμα της οποίας είχαν ονομάσει οι αρχαίοι «οπλοποιία».
Στο έπος, ο Αχιλλέας έχει χάσει την πανοπλία του, μετά το δανεισμό της στον σύντροφό του, τον Πάτροκλο. Ο Πάτροκλος έχει σκοτωθεί στη μάχη από τον Έκτορα ο οποίος πήρε τα όπλα του ως λάφυρα.
Η μητέρα του Αχιλλέα, η Θέτις ζητάει από το θεό Ήφαιστο να σφυρηλατήσει μια καινούργια πανοπλία για τον γιό της.
Το απόσπασμα που περιγράφει την ασπίδα είναι ένα πρώιμο παράδειγμα της «έκφρασης» (μια λογοτεχνική περιγραφή ενός έργου της οπτικής τέχνης) και επηρέασε πολλά μεταγενέστερα ποιήματα, συμπεριλαμβανομένης της Ασπίδα του Ηρακλή, που αποδόθηκε στον Ησίοδο.
Η περιγραφή του Βιργίλιου της ασπίδας του Αινεία σαφώς εμπνέεται από τον Όμηρο. Το ποίημα (Η ασπίδα του Αχιλλέα)(1952) από τον W. Η. Auden απεικονίζει την περιγραφή του Ομήρου σε όρους του 20ου αιώνα.


 Πηγη:Pronews.gr

Η Στοά P2, το Βατικανό, ο τραπεζίτης του Θεού και το παρακλάδι της στην Ελλάδα

Πολλοί θεωρούν ότι η τεκτονική στοά Ρ2 στην Ιταλία δράση συνδέεται με συνωμοσίες, δολοφονίες, μαφιόζικη δράση, υποθέσεις διαφθοράς, πολιτικά παιχνίδια και ασύλληπτα σενάρια και η περίπτωση της ιταλικής Propaganda Due, είναι αυτή που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όλα τα προηγούμενα δεν αποτελούν αποκύημα κάποιας νοσηρής φαντασίας.
propaganda2
Ο επίλογος της Propaganda Due (;) γράφτηκε και τυπικά με το θάνατο του αρχηγού της Λίτσιο Τζέλι στα μέσα Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η εκτεταμένη δράση της μασονικής στοάς, είχε ήδη απολέσει τη δυναμική της, μετά την αποκάλυψη των ονομάτων επιφανών μελών της, το 1981.
Το σκάνδαλο Banco Ambrosiano
Το 1982, η Αμβροσιανή Τράπεζα, γνωστή στα ιταλικά ως Banco Ambrosiano, καταρρέει υπό τη σκιά ενός μεγάλου σκανδάλου που βαραίνει την Ιταλία. Στο προσκήνιο έρχονται τότε, οι σχέσεις του Βατικανού με τη συγκεκριμένη τράπεζα, καθώς η Τράπεζα του Βατικανού διατηρούσε σημαντικό ποσοστό μετοχών στην Ambrosiano. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται εκτός από τον πρόεδρό της Αmbrosiano, Ρομπέρτο Κάλβι, και ανώτατα στελέχη του κράτους του Βατικανού.
Έντονη μάλιστα είναι η φημολογία, ότι στο τραπεζικό σκάνδαλο συμμετείχε ο επικεφαλής του ρωμαιοκαθολικού θώκου, Πάπας Ιωάννης ο πρώτος. Ταυτόχρονα όμως η Τράπεζα του Βατικανού κατηγορείται για υπόγειες διαδρομές χρημάτων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας ως δίαυλο επικοινωνίας τη Banco Ambrosiano.
bancoambrosiano
Ο τραπεζίτης του Θεού
Στη σκιώδη ιστορία εμπλέκονται επιφανείς προσωπικότητες της εποχής, ενώ χαρακτηριστικό των σχέσεων που διατηρεί ο πρόεδρός της, Ρομπέρτο Κάλβι, με την Εκκλησία, είναι το προσωνύμιο που του αποδίδεται ως «Τραπεζίτης του Θεού».
Η υπόθεση άρχισε να καλύπτει ακόμα περισσότερο την Ιταλία όταν, το 1981, η αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία της μασονικής στοάς Propaganda Due ή P2, για να συλλάβει τον επικεφαλής της -«Σεβάσμιο Δάσκαλο» για τα μέλη της- Λίτσιο Τζέλι, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην υπόθεση δόλιας χρεοκοπίας της τράπεζας, επενδύοντας χρήματα που προέρχονταν από τη δράση της ιταλικής μαφίας.
Παράλληλα έρχονται στο φως στοιχεία, τα οποία αφορούν στη δράση του προέδρου της Banco Ambrosiano, Ρομπέρτο Κάλβι, ο οποίος συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή με ποινή κάθειρξης 4 ετών.
liciogelli
Η φυλακή όμως δεν ήταν ικανή να τον αποκλείσει από τις… δραστηριότητές του, καθώς αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εκκρεμούσε η εκδίκασης έφεσης της ποινής του. Ο Κάλβι συνέχισε να διατηρεί παράλληλα τη θέση του στην τράπεζα.
Η εξαγορά της τράπεζας και η απειλές της μαφίας
Ακολουθεί η εξαγορά της τράπεζας από τον Κάρλο ντε Μπενεντέτι, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή προέδρου, για να εγκαταλείψει αιφνίδια τη θέση του 2 μήνες αργότερα, αφού είχε δεχτεί επανειλημμένα απειλές από τη μαφία.
Ο αντικαταστάτης του, Ρομπέρτο Ροσόνε, δεν πέρασε ούτε κι εκείνος απαρατήρητος στη μαφία. Τραυματίστηκε σε επεισόδιο με εμπλοκή της μαφιόζικης οργάνωσης Magliana Gang η οποία διατηρούσε τον έλεγχο του υποκόσμου στη Ρώμη, από τα τέλη του 1970 και ύστερα.
Η χρεοκοπία
Το 1982, αποδεικνύεται ότι η τράπεζα δεν μπορούσε να αιτιολογήσει την προέλευση 1.287.000.000 δολαρίων, ενώ ο Κάλβι εγκατέλειψε τη χώρα για να αποφύγει την επιστροφή του στη φυλακή. Στις 18 Ιουνίου, εντοπίζεται απαγχονισμένος στο Λονδίνο, και λίγο μετά η τράπεζα καταρρέει υπό το βάρος του σκανδάλου.
CALVI
Για την υπόθεση, παραπέμπονται στην ιταλική Δικαιοσύνη, εκτός από τον πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργό, Μπετίνο Κράξι, και ο επικεφαλής της μασονικής κάστας, Λίτσιο Τζέλι.
Η Γκλάντιο, με παρακλάδι της στην Ελλάδα την «Κόκκινη Προβιά»
Ο Τζέλι, ο οποίος πέθανε στα 96 του, λίγες ημέρες πριν, είχε πλούσιο βιογραφικό. Βρέθηκε στο προσκήνιο τόσο για τη σύλληψη του πρώην ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας, Τζουσέπε Σάραγκατ, την οποία φέρεται να είχε σχεδιάσει, στο πλαίσιο αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, όσο και για το… χτίσιμο της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκλάντιο, η οποία διατηρούσε στενούς δεσμούς με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Η ομολογία Αντρεότι που συνταράσσει την Ευρώπη
Τις εν λόγω διασυνδέσεις έρχεται να επιβεβαιώσει αρκετά χρόνια αργότερα, το 1990, η ομολογία του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζούλιο Αντρεότι, ο οποίος ομολόγησε στη Βουλή ότι «από το 1950 και μετά οργανώθηκε μια παράνομη υπηρεσία πληροφοριών με τη βοήθεια της CIA και των βρετανών πρακτόρων, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη ανατρεπτική δραστηριότητα ή επίθεση από μέρους των Σοβιετικών... Το δίκτυο παραμένει!» Με αυτό τον τρόπο ο Αντρεότι φωτογράφιζε την P2. Ομολογία, η οποία συνταράσσει εκείνη την εποχή, όχι μόνο την Ιταλία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.
Ανάλογη οργάνωση της Γκλάντιο ήταν και το ελληνικό σχέδιο «Κόκκινη Προβιά» το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.
Στην Βρετανία η ανάλογη δομή είχε τον κωδική ονομασία «Operation Stay Behind», στη Γερμανία τη «Schwert» και στην Ελβετία την «Ομάδα Πληροφοριών και Ασφάλειας».
Η αμφιλεγόμενη επιρροή και δράση της Propaganda Due
Οι απόψεις αναφορικά με τη σημασία και την επιρροή της Propaganda Due, του Τζέλι, εμφανίζονται διφορούμενες καθώς ορισμένοι εκτιμούν ότι η P2 έδρασε ως αντιδραστική, σκιώδης κυβέρνηση, έτοιμη να αναλάβει κυβερνητικές αρμοδιότητες σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας.
Άλλοι από την πλευρά τους εκφράζουν την άποψη ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία οργάνωση αθλίων, οι οποίοι προκειμένου να βελτιώσουν την κοινωνική τους θέση προσπαθούσαν να συνάψουν σχέσεις με ισχυρούς ανθρώπους της εποχής.
Το «Σχέδιο για τη Δημοκρατική Αναγέννηση»
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι σε έρευνες που πραγματοποιούσε η αστυνομία στη βίλα του Λίτσιο Τζέλι κατά το 1982, εντόπισε ένα έγγραφο με τίτλο «Σχέδιο για τη Δημοκρατική Αναγέννηση», το οποίο περιελάμβανε την ενοποίηση των μέσων ενημέρωσης, την καταστολή των συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και την πλήρη αναμόρφωση του ιταλικού Συντάγματος.
Ο… οίκος των επιφανών
Ο… οίκος της P2 φιλοξενούσε επιφανείς δημοσιογράφους και βιομηχάνους, στρατιωτικούς ηγέτες και φυσικά πολιτικούς με πιο γνωστό το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς και δημοσιογράφους όπως ο τότε διευθυντής της  Corriere della Sera, Φράνκο ντι Μπέλα, και φυσικά ο επικεφαλής της Banco Ambrosio, Κάλβι.
Αυτά τα ονόματα όπως και αρκετά ακόμα αποκαλύφθηκαν όταν βρέθηκε η σχετική λίστα που διατηρούσε ο Τζέλι, στη βίλα Γουάντα, όπου ο ίδιος περνούσε μεγάλο μέρος των διακοπών του.
apodiksi
Απόδειξη αποστολής εμβάσματος από τον Μπερλουσκόνι στην P2
Οργάνωση με ισχύ παγκοσμίως
Η δύναμή της όμως, εκτός από την Ιταλία, επεκτάθηκε στην Ουρουγουάη, τη Βραζιλία και την Αργεντινή, συμμετέχοντας στο βρώμικο πόλεμο μεταξύ των μελών της αργεντίνικης κυβέρνησης. Επιφανή στελέχη της ήταν ο Εμίλιο Μασέρα, επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας, ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση Περόν, Χοσέ Λόπεζ Ρέγα, καθώς και ο στρατηγός, Γκιγέρμο Σουάρες.
Η τρομοκρατική επίθεση στην Μπολόνια και η προσπάθεια συγκάλυψης
Σκοτεινός υπήρξε επίσης ο ρόλος του Τζέλι και της P2, όταν αποπειράθηκαν να εμποδίσουν τις έρευνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια, η οποία στοίχισε τη ζωή 85 ανθρώπων. Η έκρηξη βόμβας στο σταθμό της ιταλικής πόλης έμελε να είναι η πιο αιματοβαμμένη τρομοκρατική ενέργεια στην ιστορία της Ιταλίας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
bologna
Η αποκάλυψη
Ο ρόλος και η δράση της P2, άργησε να αποκαλυφθεί -κάτι που έγινε το Μάρτιο του 1981- αν λάβουμε υπόψη μας ότι είχε ιδρυθεί και λειτουργούσε από το 1877, με αρχική ονομασία «Μασονική Προπαγάνδα» (Propaganda Massonica). Ωστόσο οι λεπτομέρειες που ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες, έγιναν γνωστές με την κατάθεση του τραπεζίτη, Μισέλ Σιντόνα (γνωστού ως «Καρχαρία»), ο οποίος εκτός από σχέσεις με την τράπεζα του Βατικανού, διατηρούσε στενές επαφές και με την ιταλική μαφία.
Στην πραγματικότητα όμως η αρχή του τέλους για την P2 ήρθε όταν αποκαλύφθηκε με τα ονόματα των μελών της, που βρέθηκαν στη βίλα του Τζέλι. Και ίσως το τέλος που στέλνει οριστικά στις σελίδες κάποιου βιβλίου ιστορίας την υπόθεση της Propaganda Due, είναι η… φυγή Τζέλι. Ή μήπως όχι;


Πηγη:Pronews.gr

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Τη Σμύρνη την έκαψε ο Ελληνικός Στρατός»! - Nέος «βιασμός» της Ιστορίας από την Αγκυρα







Μαθήματα ιστορίας τουρκικής εμπνεύσεως  παρέδωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας εν όψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.
Μιλώντας από την Σμύρνη, προπύργιο της αντιπολίτευσης, ο Ερντογάν φρόντισε να δείξει πόσο ειλικρινής ήταν όταν απεύθυνε «μήνυμα ειρήνης» προς την Ελλάδα πριν από μερικές μόνο ημέρες.
Εκφωνώντας λόγο στο Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης, κατηγορώντας τους Έλληνες ότι ήταν εκείνοι που την έκαψαν!
«Το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τον Στρατό τους. Οι Έλληνες στρατιώτες, έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν.
Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή» ήταν ακριβώς τα λόγια του Ερντογάν, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.
«Οι πρόγονοί μας», δήλωσε εμφατικά ο Ερντογάν, «δεν θέλησαν να καταστρέψουν, να κάψουν, επεδίωκαν πάντοτε να χτίσουν, να δημιουργήσουν, και αυτό, όπως είπε, φάνηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας.»
Πάλι καλά που δεν είπε πως στο λιμάνι επικρατούσε... συνωστισμός. 


 Πηγη:Pronews.gr

Σκόπια: «Δημοκρατία της Μακεδονίας» erga omnes! ...NEOΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ!


«Ένα ισχυρό μήνυμα οι πολίτες των Σκοπίων έστειλαν χθες σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στη διεθνή κοινότητα. Οι ίδιοι οι πολίτες είπαν ποιοι είμαστε: «Μακεδονία και μόνο Μακεδονία». Δεν ξέχασαν τους προγόνους μας. Καταδίκασαν  ομόφωνα την ακύρωση της ιδανικών μας, τις αξίες και του όραμα του (Βούλγαρου) Γκότσε Ντέλτσεφ, του Ντάμε, του Αποστόλσκι, του Σάρλο, του Τσέντο. 

Όχι στην ακύρωση των αποφάσεων του ASNOM [σημ. Απελευθερωτικό συμβούλιο της απελευθέρωσης του λαού της ‘Μακεδονίας’], όχι στην ακύρωση του δημοψηφίσματος του 1991.
Περισσότερο από προφανές είναι η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του Συντάγματος της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» και των Δηλώσεων Κυριαρχίας, της Ανεξαρτησίας και η διεθνή αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Το ζήτημα είναι ποιοι είμαστε;
 Όλα σε μια απάντηση: Είμαι ο «Μακεδόνας», είμαι η «Μακεδονία», Είμαστε οι ‘Μακεδόνες», είμαστε «Μακεδονία».
Για αυτό: «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για κάθε χρήση, erga omnes!
Αν όχι τώρα, τότε πότε; Ποιοι είμαστε αν δεν είμαστε «Μακεδόνες»;