Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Σκοπιανοί: «Πρόκληση από το Κοσσυφοπέδιο για τη μειονότητα Γκοράνι»

"Για τον Πατσόλι  στο Κόσοβο υπάρχει βουλγαρική μειονότητα"

Οι Σκοπιανοί αντέδρασαν στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Μπετζέτ Πατσόλι, ο οποίος βρισκόμενος στη Σόφια δήλωσε ότι η μειονότητα των Γκοράνι στο Κόσοβο είναι βουλγαρική.

Οι Σλάβοι των Σκοπίων, εδώ και χρόνια προσπαθούν να τους «μακεδονοποιήσουν» και αυτούς, όπως έκαναν στην Αλβανία στην περιοχή του Γκόλνο Μπάρντο.
Γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα με εμφανή δυσαρέσκεια: 
«Δεν μπορώ να μην πω ότι ο πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου αγαπά, συμπαθεί και έχει αγαστές σχέσεις με τη βουλγαρική μειονότητα του Κοσσυφοπεδίου που ονομάζοναι Γκοράνι». Δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών του Κοσόβου, Πατσόλι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σόφια.
Κατά τη συνάντηση με τη Βουλγάρα ΥΠΕΞ, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα,  υπενθύμισε ότι κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Βουλγαρία το 2007, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, είχε θέσει ζήτημα βουλγαρικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ανέφερε το Bgnes.
«Από τότε, ανέλαβα να δώσω περισσότερη προσοχή και υποστήριξη σε αυτήν τη μειονότητα», πρόσθεσε ο Πακόλι.
https://www.echedoros-a.gr/2012/04/blog-post_4313.html Ο ίδιος μετά από τη συνάντηση, δήλωσε ότι στις συνομιλίες που είχε με την Ζαχαρίεβα ρωτήθηκε για τη βουλγαρική μειονότητα στο Κοσσυφοπέδιο.
Μάλιστα, ο Πατσόλι, υποσχέθηκε ότι «εάν κάτι δεν έχει γίνει με αυτήν τη μειονότητα θα εμπλακώ προσωπικά να βοηθήσω».
Ο ίδιος διαβεβαίωσε την Βουλγάρα ΥΠΕΞ ότι τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου δεν πρόκειται να αλλάξουν.
«Δεν διεκδικούμε τίποτε και δεν παραχωρούμε τίποτε σε κανέναν», είπε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: