Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ATMACA: 200 χλμ. εμβέλεια θα έχει ο τουρκικός “Harpoon”








Περισσότερες πληροφορίες για την ανάπτυξη και την αρχική φάση παραγωγής του νέου τουρκικού πυραύλου επιφανείας-επιφανείας ATMACA δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο. Το νέο πυραυλικό σύστημα αναπτύσσεται από την κρατική εταιρεία Roketsan.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009 και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας ο πύραυλος θα έπρεπε να παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό το 2017. Όπως φαίνεται το πρόγραμμα αντιμετωπίζει μια μικρή καθυστέρηση ενός έτους, αφού οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν το 2016, όμως αυτό δεν αλλάζει την σπουδαιότητα του εν λόγω προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο τουρκικός πύραυλος έχει εμβέλεια 200+ χλμ, και διαθέτει αισθητήρα ενεργού ραντάρ.
Η παρούσα έκδοση του πυραύλου έχει κωδικοποιηθεί ως ATMACA Block1 και είναι εξοπλισμένη με τον γαλλικό κινητήρα TR40 turbojet της εταιρείας Safran, ενώ η δεύτερη έκδοση του πυραύλου ο ATMACA Block2 θα εξοπλιστεί με τουρκικό κινητήρα Kale 3500 της εταιρείας Kalekalip και θα έχει δυνατότητα πλήγματος ακόμη και σε χερσαίους στόχους, όπως ο αμερικανικός πύραυλος RGM-84L Harpoon Block II.


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: