Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η ‘Ημέρα του Βουλγαρικού Στρατού’ θα γιορτασθεί στα Σκόπια .....ΤΑΧΑΜΕ ΠΕΙ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


Το ίδρυμα «Μπουγκάρσκα Πάμετ» θα διοργανώσει γιορτή με την ευκαιρία της 6ης Μαΐου, της βουλγαρικής γιορτής «Ημέρα της Γενναιότητας», στο Νόβο Σέλο του κράτους των Σκοπίων.

«Φέτος για πρώτη φορά στη γιορτή θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι των δύο χωρών», δήλωσε ο πρόεδρος  και ιδρυτής του ιδρύματος, Μίλεν Βραμπέφσκι.
Η «Ημέρα της Γενναιότητας», είναι επίσημη αργία στη Βουλγαρία και γιορτάζει,  παραδοσιακά, ο βουλγαρικός στρατός τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου στις 6 Μαΐου (με το παλιό ημερολόγιο).
Το ίδρυμα του Βραμπέφσκι αναπτύσσει ενεργά τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων και δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε κοινές εκδηλώσεις, όπως σημειώνεται.
Το βουλγαρικό μνημείο στο Νόβο Σέλο έχει αποκατασταθεί πλήρως με οικονομική δαπάνη του ιδρύματος και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.
Δύο εβδομάδες πριν από τη γιορτή πραγματοποιούνται  μεγάλες προετοιμασίες για την κοινή εκδήλωση.
Ο Δρ Βραμπέφσκι εξέφρασε  την ικανοποίησή του που στη γιορτή του Βουλγαρικού Στρατού θα παραστούν οι πρόεδροι των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ και Ρούμεν Ράντεφ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: