Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

«Το τουρκικό ναυτικό είναι σε εγρήγορση στη Μεσόγειο»

Ο τίτλος από το δημοσίευμα



«Στις ακτές της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, το ‘Ισλαμικό κράτος’ και ο Άσαντ, έχουν μετατραπεί σε οπλοστάσιο δικαιολογιών για την παρουσία πολεμικών πλοίων.  Το βασικό σημείο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή περιβάλλεται  τώρα από τουλάχιστον 33 πολεμικά πλοία.

Στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό υπάρχει ανησυχία από την αυξημένη κινητικότητα στις θάλασσες.
Στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν τώρα δικά μας ,  φρεγάτες,  κορβέτες και υποβρύχια καθώς και περιπολικά σκάφη, περίπου 14, τα οποία εκτελούν καθήκοντα ρουτίνας με αυξημένα μέτρα.
 Επίσης, οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται στο Αιγαίο για τις πολιτικές παρενόχλησης που εφαρμόζει η Ελλάδα σε κάθε περίοδο.
Επιπλέον, η παρουσία του ναυτικού στο πεδίο της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης παραμένει στο ανώτερο επίπεδο.
Αν και τα πολεμικά πλοία στην περιοχή βρίσκονται για το «θρίλερ της Συρίας» για τα ‘χημικά όπλα’, ωστόσο, η τελευταία κινητικότητα στις θάλασσες παρατηρείται μόνο στις ενεργειακές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.
Στην ανατολική Μεσόγειο ανακαλύφθηκε πετρέλαιο και αποθέματα φυσικού αερίου και το ερώτημα είναι ποιος θα τα διεκδικήσει.
Η Τουρκία, έτσι, θα είναι, αναπόφευκτα,  ιδιαίτερα απασχολημένη κατά την προσεχή περίοδο στη θάλασσα.
Θυμίζουμε, ότι το ερευνητικό πλοίο της ιταλικής εταιρείας ENI όταν θέλησε να εισέλθει στην αποκλειστική οικονομική ζώνης της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»- (του ψευδοκράτους δηλαδή), αντιμετώπισε εμπόδια από το τουρκικό ναυτικό  δημιουργώντας εντάσεις μεταξύ των χωρών, γράφει το δημοσίευμα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: