Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ζόραν Ζάεφ: «Για συνταγματική αλλαγή και ένταξη στην Ε.Ε. θα πρέπει να γίνει διπλό δημοψήφισμα»









Οπως είπε, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με αυτό για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δούμε» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εμφανίστηκε πεπεισμένος πως «με δημιουργικότητα μπορεί να βρεθεί λύση στη διαφωνία για το ονοματολογικό».
Η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd σημειώνει πως ο Ζάεφ δήλωσε αισιόδοξος πως το ζήτημα θα έχει λυθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ.
«Αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα, διότι και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από επίσημους φορείς και στις δύο χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με το RFE / RL, ο Ζάεφ υποστήριξε πως μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκο Κοτζιά, «μπορούν να συνάψουν συμφωνία, ωστόσο, οι θεσμοί και οι πολίτες των δύο χωρών θα έχουν την τελευταία λέξη και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: