Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Με εξοπλιστικά 13,5 δις δολ. τελείωσε η δήθεν «κρίση» ΗΠΑ-Τουρκίας!







Μετά τη συνομιλία μεταξύ Πομπέο-Τσαβούσογλου νωρίτερα σήμερα - και την απόφαση για αποστολή τουρκικής επιτροπής στις ΗΠΑ - ο πρώην αρχηγός του τουρκικού στρατού και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις.
Στέλεχος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, που μίλησε ανώνυμα στη Daily Sabah, ισχυρίστηκε πως η συνομιλία ήταν εκτενής και εξετάστηκαν θέματα όπως η Συρία και τα σχέδια για τη περιοχή, αμυντικά ζητήματα αλλά και η τρομοκρατία. Είναι προφανές πως πέρα από τα S-400 και τα F-35, οι εξαγγελίες Ερντογάν για το «πρόγραμμα των 100 ημερών» θα περάσουν και από αμερικανικό έλεγχο.
Ο Ερντογάν συζήτησε και με ανώτερους συμβούλους του, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, αμυντικές επενδύσεις και έργα αξίας 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εξήγγειλε την Πέμπτη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το σχέδιο αναβάθμισης του τουρκικού ελικοπτέρου ATAK καθώς και νέα σχέδια για μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει ήδη drones για παρακολούθηση στο Αιγαίο, και φαίνεται πως παρά την κρίση της λίρας και την αυξημένη απόδοση των τουρκικών ομολόγων, ο Ερντογάν θα επιμείνει στις αμυντικές δαπάνες, τονώνοντας την εγχώρια παραγωγή, που επιχειρεί εδώ και χρόνια να ενισχύσει.
Σύμφωνα με το Anadolu, στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.


Πηγη:Pronews.gr





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: