Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση Πάλμερ- Ντιμίτροφ: Τα Σκόπια έχουν τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ


Την ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔ, καθώς και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα και την περιοχή συζήτησαν  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος επισκέπτεται τα Σκόπια.

Ο Νίκολα Ντιμίτροφ τον ευχαρίστησε για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση της πΓΔ. Τόνισε ότι οι πολίτες βλέπουν το μέλλον τους μέσα στην ευρωατλαντική οικογένεια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει με επιτυχία η πορεία της χώρας προς τη θέση που της αρμόζει  στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συζήτησαν τις τρέχουσες πτυχές της προσχώρησης της πΓΔ στο ΝΑΤΟ και την πρόσφατη πρόοδο σχετικά με τη διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στο Κοινοβούλιο για την επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα και την ένταξη της πΓΔ στη Συμμαχία ως το 30ο μέλος της.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: