Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ζόραν Ζάεφ: Με τον Τσίπρα παραμένουμε προσηλωμένοι στην προοπτική των Νέων Βαλκανίων


«Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην προοπτική των Νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα. Τα Βαλκάνια της φιλίας, της συνεργασίας που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης των χωρών μας με πιο ευτυχισμένους πολίτες και φυσικά αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, νέων επενδύσεων και καλύτερο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της ‘Μακεδονίας’ και της Ελλάδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όταν ρωτήθηκε για τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του, μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο Ζάεφ πρόσθεσε ότι ο  Έλληνας ομόλογός του τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις και ότι παραμένει προσηλωμένος στα συμφωνηθέντα και ότι αναλαμβάνοντας το υπουργείο Εξωτερικών εγγυάται την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Είμαι ευτυχής από την πλήρη δέσμευση της Ελληνικής Δημοκρατίας σε αυτή τη συμφωνία. Τρέφω την ελπίδα ότι αύριο το Κοινοβούλιο θα έχει τη δύναμη με τους βουλευτές να τολμήσουν να αποφασίσουν με θάρρος, γιατί πρώτα από όλα είναι εκπρόσωποι των πολιτών και μετά των πολιτικών κομμάτων, έχουν ιστορική ευθύνη σε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία για τη χώρα».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: