Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Αλβανία: Ελληνική υπηκοότητα σε όσους μένουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 7 έτη


«Ελλάδα/ σύντομα τροποποιήσεις στη λήψη υπηκοότητας», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα



Η Ελλάδα θα κάνει σύντομα αλλαγές στην απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας, γράφει αλβανικό δημοσίευμα και επισημαίνει: αυτές οι αλλαγές θα αρχίσουν με σχετική τροποποίηση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αυτήν την εβδομάδα.

Το γεγονός αυτό  οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του Πάνου Καμμένου των ΑΝΕΛ, σημειώνει η αλβανική «Sot».
Έτσι θα ξεκινήσει  η απλοποίηση της διαδικασίας για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας. Δικαίωμα θα έχουν οι μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 7 έτη.
Σημειώνεται ότι ο σχετικό νόμος είχε συνταχθεί από τον σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Γιάννη Ραγκούση από το 2010.
Περαιτέρω, προβλέπεται ότι τα παιδιά των μεταναστών, που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είτε όχι θα λαμβάνουν αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα. Διαφορετικά θα αποκτούν την ελληνική υπηκοότητα αφ’ όσον έχουν ακολουθήσει επί έξι χρόνια το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Σύμφωνα με πηγές των ελληνικών ΜΜΕ στις πρώτες αλλαγές στη διαδικασία της υπηκοότητας είναι η γνώση της ελληνικής γλώσσας και οι μετανάστες θα δίνουν σχετικές εξετάσεις σε ειδικές επιτροπές.
Σκοπός του υπουργείου είναι αυτές οι εξετάσεις να γίνονται απλά, γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν  διαμαρτυρίες από τους μετανάστες ότι έπρεπε να διαβάζουν για να περάσουν τις εξετάσεις.
Επίσης, το υπουργείο στοχεύει οι εξετάσεις να γίνονται πιο συχνά, ώστε οι υποψήφιοι να μην περιμένουν μήνες ή ακόμη και χρόνια για τον ορισμό της ημερομηνίας των εξετάσεων.
Ένα σημαντικό στοιχείο της νέας τροπολογίας αφορά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τη χορήγηση της υπηκοότητας από το Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: