Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Πούτιν στην Τουρκία - επίσκεψη με 'ρεαλιστικούς στόχους'


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν μια σειρά βασικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων είναι η  διμερής συνεργασία, περιφερειακά θέματα και η διεθνής ατζέντα.
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέα του Ρώσου προέδρου, η επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «απολύτως ρεαλιστικούς στόχους».
«Όσο για την επίσκεψη (του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία),  έχει απολύτως ρεαλιστικούς στόχους», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ria Novosti.
Ο Πεσκόφ πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ρωσία και η Τουρκία είναι χώρες που αλληλεπιδρούν συνεχώς μεταξύ τους σε διάφορους τομείς, είτε πρόκειται για εμπόριο, επενδύσεις, πολιτισμό, είτε για την υλοποίηση μεγάλων έργων (αγωγός φυσικού αερίου, κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων κλπ).
Ο γραμματέας Τύπου, τόνισε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα συνεργάζονται ενεργά για την εξασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας,  καθώς και για την κρίση στη Συρία,
(Στοιχεία από Ria.ru)
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: