Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Τραγελαφικό: Τα Σκόπια υπόσχονται στο ΝΑΤΟ να... προστατέψουν τη διεθνή ασφάλεια

Με την πάροδο του χρόνου, γίνεται κατανοητό πως η κυβέρνηση των σοσιαλιστών, στα Σκόπια, δείχνει να έχει μεγαλύτερη ικανότητα για… διάλογο.
Μολαταύτα, η παρούσα κυβέρνηση δείχνει να έχει διατηρήσει τα φαινόμενα αμετροέπειας και αλαζονείας που έπλητταν εξίσου και την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό φάνηκε κι από την ανακοίνωση της, έπειτα από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, με την αναπληρώτρια γ.γ. του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
Η Σκοπιανή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, εκπροσώπησαν την Τετάρτη το μικρό βαλκανικό πολυεθνικό κρατίδιο στη συνάντηση Βορειοατλαντικού Συμβουλίου-Σκοπίων (NAC+1), στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. με την οποία ολοκληρώθηκε επίσημα ο 17ος κύκλος του Σχεδίου Δράσης (Action Plan) για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Οι Σκοπιανοί πήγαν στις Βρυξέλλες για να πουν στους ΝΑΤΟϊκούς Πρέσβεις ότι θέλουν να ενταχθούν στη Συμμαχία.
Μετά αρχίζει η σκοπιανή κυβέρνηση να αυτοσαρκάζεται, σε μια ανακοίνωση που εάν τη διαβάσει κανείς -που δεν ξέρει ποια χώρα την εξέδωσε- θεωρεί ότι πρόκειται για κάποιο κανονικό και τουλάχιστον ευάριθμο πληθυσμιακά κράτος.
Οι Σκοπιανοί γράφουν, με ύφος, ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να υπολογίζει στην ΠΓΔΜ, επειδή η κυβέρνηση της χώρας υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, καθιερώνοντας μία νέα κουλτούρα διαφάνειας, λογοδοσίας και ευθύνης.
Προφανώς και μπερδεύονται. Το ΝΑΤΟ δεν έχει ανάγκη να υπολογίζει σε τίποτα. Οι Σκοπιανοί εάν γίνουν κανονικό κράτος μπορούν να υπολογίζουν ότι το ΝΑΤΟ ίσως να τους δεχθεί στους κόλπους του.
Ακόμη, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους., πως η κυβέρνηση τη ΠΓΔΜ κάνει αποφασιστικά βήματα για την προώθηση της διεθνούς θέσης της χώρας και της περιφερειακής συνεργασίας, καθιερώνοντας μία πολιτική ανοιχτών, ειλικρινών και εποικοδομητικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες, στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, του σεβασμού και της αλληλεγγύης, με στόχο την επίλυση των υφιστάμενων ανοιχτών θεμάτων στην περιοχή.
Ενώ συνεχίζουν, λέγοντας πως, τα Σκόπια θα συνεχίσει να ενισχύει το ρόλο της σε ότι αφορά την ενεργή συνεισφορά για την διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.
Ότι τα Σκόπια θα συνεισφέρουν στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, προσέξτε τη διατύπωση, όχι στην περιφερειακή αλλά στην παγκόσμια, πρέπει να προκάλεσε… γέλωτα στους ΝΑΤΟϊκούς Πρέσβεις.
Τη στιγμή που δεν μπορούν να διασφαλίσουν την εσωτερική τους ασφάλεια, και με την παρέμβαση του Ν.Κοτζιά και της Ελλάδα τον περασμένο Μάιο, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, τέσσερις μήνες μετά αισθάνονται έτοιμοι να συνεισφέρουν στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας;
Να σημειώσουμε εδώ ότι όλος ο στρατός των Σκοπίων αποτελείται από 8.055 στρατιώτες και έχουν και 31 παλιά ρωσικά τανκς. Επίσης, έχουν και τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα και ένα παλιό διπλάνο.
Το διπλάνο δεν ξέρουμε τι ακριβώς το κάνουνε, αλλά… δείτε το:

Πραγματικά, φαίνεται πως η φαντασία των Σκοπιανών εκφεύγει της κοινής λογικής.
Όμως, όταν πάνε στις Βρυξέλλες και παριστάνουν τους «έτοιμους για όλα» και διακηρύττουν ότι θα συνεισφέρουν στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας -με πολεμική αεροπορία το εικονιζόμενο διπλάνο- ο γέλωτας είναι «λίγο - πολύ» επιβεβλημένος.


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: