Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η Τουρκία στέλνει άρματα μάχης και Ηowitzer στα σύνορα με το Ιράκ

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προγραμματίσει στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή τανκς και Ηowitzer στα Ιρακινά σύνορα. Οι ασκήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που οι Κούρδοι του Ιράκ ψηφίζουν για την ανεξαρτησία τους.  



Οι ασκήσεις πρόκειται να διεξαχθούν τη Δευτέρα κοντά στην πόλη Σιλώπη στην βορειοδυτική Τουρκία στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με δήλωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.




Ταυτόχρονα με αυτή την άσκηση, επιχειρήσεις που αφορούν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας στα σύνορα θα συνεχιστούν, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα σύμφωνα με το AFP.



Περίπου 100 στρατιωτικά οχήματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται άρματα μάχησ και Howitzer θα συμμετέχουν στις ασκήσεις γράφει η Hurriyet σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Σημειώνεται ότι οι ασκήσεις διεξάγονται μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα για την Κουρδική Ανεξαρτησία, το οποίo έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.
To Σάββατο η ιρακινή πόλη Ερμπίλ (Erbil) πλυμμύρισε από χιλιάδες διαδηλωτές που είναι υπερ του δημοψηφίσματος για την Ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.



Η Βαγδάτη είναι αντίθετη με την Κουρδική προσπάθεια να εγκαθιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος. “Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός δεύτερου Ισραήλ στο βόρειο Ιράκ”, είπε ο ιρακινός αντιπρόεδος Nouri al-Maliki το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με το AFP.




Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: