Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Kanal 5: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας- αγγλικά Republic of North Macedonia, το επικρατέστερο όνομα» .....H MAKEΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ!


 
Το Κανάλι 5 των Σκοπίων αναφέρει ότι επικρατέστερο όνομα για την πΓΔΜ,  διαφαίνεται το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (σλαβικά: Ρεπούμπλικα Σέβερνα Μακεντόνια)  ή στα αγγλικά Republic of North Macedonia, για συνολική χρήση που ‘σύμφωνα με ισχυρισμούς συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών».

Η πληροφορία αυτή που δεν επιβεβαιώνεται, προστίθεται στο σύνολο των εικασιών για το νέο όνομα των Σκοπίων.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι:
 «Δύο βασικά ζητήματα από την ‘μακεδονική’ πλευρά στις διαπραγματεύσεις, η χρήση του επιθέτου μακεδονικής πριν από την ιθαγένεια και τη γλώσσα διατηρούνται και διασφαλίζονται».
«Για την εθνικότητα,  σημειώνεται, επίσης ο όρος «Μακεδόνας/ πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας, με την παρατήρηση ότι οι πολίτες της χώρας δεν συνδέονται με την αρχαία Μακεδονία».
«Αναγνωρίζεται η μακεδονική γλώσσα με την παρατήρηση ότι η Βόρεια Μακεδονία αναγνωρίζει στη συμφωνία ότι η γλώσσα είναι σλαβικής προέλευσης».
Επίσης,
Το άρθρο 49 του Συντάγματος της χώρας μας (Σκόπια) θα πρέπει να διαγραφεί, το οποίο προβλέπει μέριμνα για μέλη του ‘μακεδονικού’ λαού στις γειτονικές χώρες.
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας από τους δύο πρωθυπουργούς, προβλέπονται τα εξής βήματα:
Επικύρωση της συμφωνίας στο Κοινοβούλιο της ‘Μακεδονίας’.
Εάν ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν υπογράψει, επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία.
Ακολουθεί: επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς την ΕΕ και το ΝΑΤο για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ με την επιφύλαξη όλων των συνταγματικών αλλαγών.
Στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών (25-26 Ιουνίου) και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (Ιούνιος 28-29) θα πρέπει να δοθεί ένα θετικό μήνυμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και παρά τις αντιρρήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας, με την υποστήριξη της Γερμανίας.
Στη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ (11 Ιουλίου) θα δοθεί πρόσκληση για ένταξη στη Βόρεια Μακεδονία, με την επιφύλαξη των συνταγματικών αλλαγών.
Επιστολή της κυβέρνησης Ζάεφ σε περισσότερες από 190 χώρες με τις οποίες η ‘Μακεδονία’ έχει διπλωματικές σχέσεις ότι το όνομα έχει αλλάξει σε Βόρεια Μακεδονία για διμερή και διεθνή χρήση.
Κατά την περίοδο Ιουλίου –Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση Ζάεφ θα διενεργήσει δημοψήφισμα και, εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές. Εάν είναι αρνητικό, υπάρχει ένα σχέδιο Β΄ για πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στη ‘Μακεδονία’, η συμφωνία θα έρθει σε κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο και ταυτόχρονα θα επικυρωθεί η ιδιότητα μέλους της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ, γράφει το δημοσίευμα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: