Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Λαμπρός ο εορτασμός της 103ης επετείου της ιστορικής Mάχης του Κιλκίς


Τιμήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα η 103η επέτειος της ιστορικής Mάχης του Κιλκίς, με πανηγυρική Θ. Λειτουργία στη Μητρόπολη, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Εμμανουήλ και με την παρουσία εκπροσώπων των αρχών, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώην δήμαρχος, Αναστάσιος Αμανατίδης,  ο οποίος περιέγραψε με παραστατικότητα τα γεγονότα της ένδοξης μάχης του Κιλκίς και στάθηκε ιδιαίτερα στην ιστορική της σημασία.    
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Μάχης και ξενάγηση των αρχών και επισκεπτών στο Πολεμικό Μουσείο.
Οι εκδηλώσειparelasi-kilkisς κορυφώθηκαν το μεσημέρι της 21ης Ιουνίου με την παρέλαση τμημάτων της μαθητιώσας νεολαίας, του στρατού, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου Κιλκίς.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο δήμαρχος Λύσης Κύπρου, Συμεών Παστός, εκπρόσωποι του αδελφοποιημένου Δήμου Λατσιών, καθώς και του Δήμου Ύψωνα Κύπρου.
 
Πηγη:Kranosgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: