Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ Μ.ΡΑΧΟΪ ΜΕ 30% Και ο ισπανικός "ταύρος" εμβολίζει Βρυξέλλες και Βερολίνο; - Κοντά στην αυτοδυναμία σοσιαλιστές και Podemos (upd)




του Πέτρου Αναστασίου
Με καταμετρημένο το 50% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει 133 έδρες, οι Σοσιαλιστές (PSOE) 93, οι Unidos Podemos 70 και οι Ciudadanos 29 έδρες. Για την αυτοδυναμία απαιτούνται 176 έδρες. 
Όπως προκύπτει από την καταμέτρηση, κανένα κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εκτός αν συνεργαστεί ο Ραχόι με τους σοσιαλιστές, πράγμα δύσκολο.
Με δεδομένο ότι, όπως και στις εκλογές του Δεκεμβρίου, τα exit polls δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει μόνο του τις τουλάχιστον 176 έδρες που απαιτεί η αυτοδυναμία, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν δύσκολες και μεγάλες σε διάρκεια διαπραγματεύσεις.
Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι στις εκλογές του Δεκεμβρίου είχε κερδίσει 123 έδρες. 
Στις 19.00 ώρα Ελλάδας, το ποσοστό συμμετοχής ήταν 51,1%, περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια ώρα στις εκλογές του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.
Αρχικά τα exit poll  έδιναν στο Λαϊκό Κόμμα του Μ.Ραχόι μόλις το 28,5% των ψήφων και 117-121 έδρες.
Το Podemos,  της Ισπανίας λαμβάνει το 25,6% οι σοσιαλιστές 21% και 81-85 έδρες και οι φιλογερμανοί Cuidadanos μόλις τέταρτοι με 11% με 35 εδρες.
Ολα δείχνουν κυβέρνηση Podemos με τους σοσιαλιστές ενώ στο Λαϊκό Κόμμα ήδη τίθεται θέμα παραμονής του Μ.Ραχόΐ.
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: