Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΣΚΟΠΙΑ:Απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο η πρόταση παραπομπής του προέδρου Γκιόρκι Ιβάνοφ

Το κοινοβούλιο των Σκοπιων απέρριψε χθες την πρόταση παραπομπής του προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ με αφορμή την
απόφασή του να απονείμει ασυλία σε 56 αξιωματούχους που είχαν εμπλακεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στη χώρα.
Οι Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, υπέβαλαν την πρόταση αφού ο Ιβάνοφ χορήγησε ασυλία σε αξιωματούχους που ήταν υπό έρευνα.


Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι που φέρεται ότι ενέκρινε τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος 20.000 προσώπων.

Η απόφαση του Ιβάνοφ προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις που οδήγησαν στην αναβολή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 5ης Ιουνίου. Πριν από δύο εβδομάδες, πιεζόμενος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος ανακάλεσε την ασυλία.

Στη σημερινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου οι Σοσιαλδημοκράτες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία δύο τρίτων προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση παραπομπής του Ιβάνοφ. Η πρόταση απορρίφθηκε καθώς συγκέντρωσε μόνο 35 ψήφους υπέρ ενώ 47 βουλευτές την καταψήφισαν.

Ο Στέφαν Μπόγκογιεφ του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος είπε ότι ο Ιβάνοφ «δεν αξίζει να αποκαλείται πρόεδρος».


taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: