Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πέπλος 2016: Επίθεση τεθωρακισμένων με υποστήριξη ελικοπτέρων


Image

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στον Έβρο, η άσκηση επιχειρησιακής εκπαίδευσης «ΠΕΠΛΟΣ 2016», από τις Μονάδες της 31 Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας και της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.


Εξετάσθηκαν τα Σχέδια Ετοιμότητας και Συναγερμού των δύο Σχηματισμών, η κίνηση προσωπικού και μέσων σε επιλεγμένες θέσεις και η εκτέλεση επιχειρήσεων Τακτικού Συγκροτήματος, ημέρα και νύχτα, με την υποστήριξη Ελικοπτέρων.

Παρατηρούμε ότι εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού προσωπικού και οπλικών συστημάτων μέσων συνεχίζονται αμείωτες και στην περιοχή του Έβρου.

Το προσωπικό και τα μέσα των δύο Ταξιαρχιών συντόνισαν τις κινήσεις τους, κάτω από τη Διοίκηση του προϊσταμένου τους Σχηματισμού της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης.

Άρματα, Τεθωρακισμένα Οχήματα, Αυτοκινούμενα Πυροβόλα, με τις μονάδες υποστήριξής τους, όλα ελεγχόμενα από το έμπειρο προσωπικό των Μονάδων των Ταξιαρχιών, δοκιμάστηκαν σε ρεαλιστικές συνθήκες, εκτελέσθηκαν τα Σχέδια Ετοιμότητας και Συναγερμού και τάχθηκαν σε επιλεγμένες θέσεις.

Το επιστέγασμα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας ήταν η εκτέλεση επιθετικών επιχειρήσεων Τακτικού Συγκροτήματος, που αποτελείται από Τεθωρακισμένα και Μηχανοκίνητο Πεζικό με την υποστήριξη Ελικοπτέρων.

Η δραστηριότητα ήταν ιδιαίτερα επιτυχής καθόσον επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο και η άριστη τεχνική και τακτική κατάρτιση του προσωπικού, η μεγάλη ισχύς πυρος των Ταξιαρχιών και η δυνατότητα τους να εκτελούν συνδυασμένες και απαιτητικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε οποιοδήποτε έδαφος ημέρα και νύχτα.

















































Πηγη:Onalert.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: