Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

τTο ρωσικό αντιτορπιλικό Kulakov στην ακτή της Συρίας

Image
Το ρωσικό ναυτικό ΄΄άνοιξε τις πόρτες του΄΄ σε δημοσιογράφους για να δουν από κοντά το αντιτορπιλικό ανθυποβρυχιακού πολέμου Admiral Kulakov της κλάσης Udaloy. Το αντιτορπιλικό αυτή στιγμή βρίσκεται σε αποστολή στο συριακό λιμάνι της Λατάκια μαζί με άλλα ρωσικά πολεμικά πλοία .

Το αντιτορπιλικό ανθυποβρυχιακού πολέμου Admiral Kulakov είναι μια από τις 8 φρεγάτες του Ρωσικού ναυτικού. Κύριος στόχος του είναι να ανιχνεύει και να καταστρέφει εχθρικά υποβρύχια, το οποίο σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στη Συρία έχει  υποστηρικτικό ρόλο. 
Την ώρα της φύλαξης του ρωσικού στολίσκου, το πλοίο εντόπισε και παρακολούθησε αρκετά ξένα υποβρύχια κατά τη διάρκεια  αποστολών αναγνώρισης του στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, αλλά δεν ήταν ενεπλάκη σε μάχη. Επίσης εντόπισε και διέσωσε ένα ελικόπτερο Kamov Ka-27PS. Είναι σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ρωσικά πλοία του Ναυτικού που συμμετέχουν στην αποστολή στη Συρία τα οποία ανήκουν στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, το Kulakov έχει τη βάση του στο Βόρειο Στόλο στην Severomorsk. Η συμμετοχή των πλοίων από διαφόρους στόλους είναι συνήθης πρακτική με στόχο την οικοδόμηση της συνεργασίας και την τόνωση των δεσμών μεταξύ των αξιωματικών και ναυτών.

Το πολεμικό πλοίο έφυγε από την έδρα του πριν από τέσσερις μήνες και ξεκίνησε την αποστολή του στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, τον Δεκέμβριο.

Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: