Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τουρκία: Για τη δημιουργία «Χριστιανικού Κουρδικού Κράτους’ κατηγορήθηκε Αμερικανός πάστορας


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, αναφέρει ότι ένας μάρτυρας με το όνομα 'Σερχάτ',  κατέθεσε εναντίον του Αμερικανού πάστορα Άντρεου Κρέιγκ Μπράνσον, ισχυριζόμενος ότι ο Αμερικανός βοηθούσε τους Κούρδους αντάρτες και σκόπευε να δημιουργήσει Χριστιανικό Κουρδικό κράτος.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο πάστορας απέρριψε  τον ισχυρισμό, επιπρόσθετα στη δεύτερη συνεδρίαση  της δίκης του την Δευτέρα, επέμεινε ότι ποτέ δεν επέτρεψε «πολιτική στην εκκλησία».
Ο 50χρονος ευαγγελιστής ποιμένας από το Black Mountain της Βόρειας Καρολίνας, αντιμετωπίζει 35 χρόνια φυλάκισης στην Τουρκία με κατηγορίες ότι βοήθησε τρομοκρατικές ομάδες και με κατασκοπεία.
Ο πάστορας της Εκκλησίας της Ανάστασης στη Σμύρνη, αρνείται οποιαδήποτε παράβαση.
Η υπόθεση έχει προστεθεί ως ακόμη ένα σημείο στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter υπερασπίσθηκε τον Μπράνσον τον περασμένο μήνα, λέγοντας: Τον αποκαλούν Κατάσκοπο, αλλά, εγώ είμαι περισσότερο κατάσκοπος από αυτόν».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: