Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Παγκόσμιο κίνημα κατά Ερντογάν αναδύεται στο twitter - Επιχειρεί να το απαξιώσει η Άγκυρα


"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει στο twitter, κατά του Ερντογάν μέσω της εκστρατείας "Τamam",την  οποία η Άγκυρα μάχεται με κάθε τρόπο καθώς τείνει να μεταβληθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα. 
Η τουρκική κυβέρνηση καταφέρθηκε ενάντια στην εκστρατεία “Τamam”, η οποία έγινε κυρίαρχο θέμα ( κυρίαρχο trend στο Twitter) όταν ο προεδρος Ερντογάν υποσχέθηκε να εγκαταλείψει την εξουσία αν του το ζητούσαν οι πολίτες.

Η φράση του Ερντογάν, ειπώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας τους στους βουλευτές του ΑΚΡ, όταν αναφέρθηκε στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου, τονίζοντας πώς «αν ο λαός πει εντάξει, θα κάνουμε πίσω», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ήττας του. Ωστόσο, δεν διευκρίνησε τι ακριβώς εννοούσε όταν είπε «θα κάνουμε πίσω».

Erdoğan'ın "milletim tamam derse, kenara çekiliriz" sözlerinin ardından "T A M A M" TWitter'da dünyada ve Türkiye'de en çok konuşulan başlık olduhttps://bbc.in/2KLVaTx
 Το hashtag #Tamam (Αρκετά) είχε περισσότερα από 1,8 εκατομμύριο tweets, καταλήγοντας να μεταβληθεί σ’ ένα παγκόσμιο κίνημα. Χθες Τρίτη, το hashtag #Tamam σάρωσε το διαδίκτυο. Δεν ήταν λίγοι οι Τούρκοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και αστέρια του Χόλιγουντ που προσχώρησαν στην εκστρατεία.

Ο Τζίμι Γουέιλς, ο ιδρυτής της Wikipedia, κάλεσε προσωπικά τον Ερντογάν να άρει την απαγόρευση του ιστοτόπου της Wikipedia στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από τον Απρίλιο του 2017.

Μερικά από τα tweets των αντιπάλων του 

T A M A M İnşallah!


 Η κυβέρνηση απέρριψε την καμπάνια

Η κυβέρνηση απέρριψε την εκστρατεία υποστηρίζοντας ότι τα μηνύματα στάλθηκαν από on-line bots που συνδέονται με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και τον Φετουλάχ Γκιουλέν . Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, “τα περισσότερα μηνύματα αποστέλλονται από χώρες όπου η FETO και το ΡΚΚ είναι ενεργά. Οι περισσότεροι είναι λογαριασμοί bot (ψευδείς ηλεκτρονικοί λογαριασμοί)”. Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν ιστοσελίδες, επικαλούμενες το Tweet mapping service το 79,41% των μηνυμάτων προέρχονται από την Τουρκία.

Και ενώ οι Τούρκοι πολίτες ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον λέγοντας "Φτάνει πια" μέσω από το twitter ο Ερντογάν ονειρεύεται  να γίνει  η Τουρκία μέλος της ΕΕ.
Σύμφωνα με το Anatolu ο Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη ότι η ΕΕ θα παραμείνει ατελής χωρίς την Τουρκία ως πλήρες μέλος της.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία είχε υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ το 1987 και οι ενταξιακές συνομιλίες άρχισαν το 2005.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , twitter, Αnatolu,Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: